#172256
Anonym

Det er fuldstændigt ude i hampen. Staten har intet ansvar for private virksomheder og skal slet ikke gå ind og dække deres funding ubegrænset så de kan lave højrisikable investeringer og tvære tabene af på skatteyderne når det går galt for dem. De kan få ryddet op i branchen istedet og de må hellere komme igang. De har allerede haft 3 år til det, men har ikke flyttet sig en meter fordi staten skulle jo nok .. det gør den så bare ikke. Lidt som dem der får sig et pænt chok når afdragsfriheden på det 30 årige lån udløber og de skal til at betale.

Det er netop at vise ansvar, ikke at lave flere bankpakker, så markedet kan regulere sig selv istedet for at danmark bliver til en bankejet stat. Borgerne har intet ansvar overfor bankerne, investorerne i dem eller deres aktionærer. De må lave sunde forretninger istedet og det gør de fleste af dem såvidt jeg ved også. At det påvirker deres rating hos kreditbureauerne negativt at det går dårligt hos konkurrenten er bare tough business. Forklar det til ratingbureauet og vis at i er sunde virksomheder med lav til ingen risiko? Eller vent, det kan man vist ikke. Det er der hvor hunden er begravet. Man har ikke statskassen med i sit regnskab længere.

Bankerne har slet ikke den store samfundsbetydning som de tillægger sig selv, og er ret beset på overførselsindkomst. Det er fint nok, de skulle afdækkes for at hele det finansielle system ikke brød sammen i Danmark, men man vil gerne have dem ud på arbejdsmarkedet igen og blive og forblive de sunde finansielle virksomheder som landet har brug for.