#170572
HJL

Våg pelsen og besøge en rigtig bank – tro mig de har set et enkelt RKI-medlem før. Skulle de rynke på næsen er det jo blot deres tab, det kan du jo så kun grine af for du ved bedre om x-måneder er du ude igen ;-).

Eneste årsag til at det skulle være unfair overfor den bank du har er hvis det er dem der har registreret dig i ribers. Skylder du dem penge og overholder dit engagement uden overtræk så ser jeg ingen grund til at de skulle flæbe over at du vælger en anden konto til opsparing. Jeg kan dog ikke se formålet med mindre det er som foreslået. 750.000 kr. grænsen (nok ikke) eller højere rente.

I øvrigt er det en skod bank hvis det tager ret meget mere end 15 minutter at tage imod legitimation, oprette en konto, modtage en underskrift og indkode en risikomarkering der gør at kontoen ikke kan gå i overtræk. At banken så på sigt får dig over som kunde er jo en god investering når du kommer ud af rki. Hvis banken er dum nok til at sige nej til det ja så overlever de nok ikke næste finanskrise 🙂

Hvad tjener banken så penge på? udlån? – nåe ja ok men hvilke penge låner banken ud?

At en bank ikke tjener penge på en indlånskonto er i sin vis korrekt. Men når din opsparing når over x tusinde kroner så begyner det at være en ok forretning for banken, da de kan låne dine penge ud til en meget højere rente og så får de hurtigt dækket omkostningerne ved at have din konto kørende – enkelt.

Er der i øvrigt ikke noget med at banken ikke må nægte kunden at oprette en nemkonto?