Forside Fora Privatøkonomi Boliglån studerende Boliglån studerende

#168984
Anonym

ok, hvor skal jeg starte.

1. Ingen opsparing, men stor gæld og ingen løn – kun en bank som vil gamble og som ikke tænker på dig ville overhoved godkende det lån til en rente du kan betale

Med dine indtægter og udsigter bør renten være min 6%, dvs. 2500 + husleje. Men optagelser af lån til bank samt STATEN koster omkrig 15-20.000. Ejendoms adm. skal også have penge for besigtigelser og papir osv. ca. 2-4000 kr.

Hvordan får du penge til det, for ikke at tale som flytning og etv. nye møbler?

2. Du har ingen garanti for job, faktisk kan du på nuværende ikke garantere færdiggørelse af uddannelse. Du kan sige dige det er en vis sandsynlighed for det, ingen granti.

3. Nyuddannede jurister, må forventes at få en startløn uden 38000, læs DJØF’s løn statistisk på området og ser efter min løn.

Omkring halvdelen af alle nyuddannede jurister begynder deres arbejdsliv i den offentlige sektor. Her er startlønnen som fuldmægtig i underkanten af 22.500 kr. (+ pension naturligvis, men det får hjemmehjælpere etc. altså også). Ad åre stiger lønnen så til godt 32.500 kr., hvis man er ansat i staten – og omkring de 34.500 kr, hvis man er ansat i regionerne eller kommunerne.

Så du gambler på du ikke må nøjes med et job i det offentlige.