#168378
Anonym

Re: Gummisko:
Tak for rådet mht at spørge ind til gebyrer for at flytte vores poster. Dem er der ingen af bankerne der har nævnt før jeg spurgte ind til det.
For nu er det kommet frem at det vil koste os 1.400 kroner i tinglysning for overførelse af pantebreve, samt flytning af pensionsopsparingerne. En del af min mands pension er investeret og dem har vi fået ar vide skal sælges og købes på ny for at flytteover. og der ville være et (uhh hvad var det det de sagde det hed) kurtage omkostning(?!) Men at de udgifter kunne banken muligvis godt tage på sig.

Derudover havde jeg kreditrente på både min lønkonto og budgetkonto. Det kunne jeg få den gang fordi jeg samtidig var aktionær, men af hvad jeg har forhørt mig om indtil videre er der ikke renter på beløb under 50.000kr.noegn andre steder.

Jeg har en kreditrente på 0,3% på budget kontoen og 0,125 på lønkontoen og det er da klart bedre end ingen ting.

re: Test:
God ide, er ved at sætte de forskellige gebyrer de tilbyder over for hinanden for at se hvad der bedst kan betale sig i forhold til hvad vi bruger. Jeg vidste ikke at man kunne finde deciderede gebyrslister. Tak 🙂

Re: thsv:
Først og fremmest tak for dine lange og detaljerede svar. Jeg skal virkelig holde tungen lige i munden for at være helt med, men det er sådan helt konkrete råd jeg har brug for så tak for din tid og råd. Jeg tager dine spørgsmål og svar et for et.

Kan I virkelig styre alle de konti?
– Ja det synes jeg. Vi har faktisk oprettet de forskellige konti til forskellige formål netop for at få overblik. (giver det mening?) Vi har hver vores lønkonti naturligvis. Før var min boligkredit og lønkonto en og samme konto men jeg syntes at jeg havde svært ved at have overblik over mit rådlighedsbeløb og ville helst ikke komme til at bruge af kreditten. Så den fik jeg sat separat for, for at i stedet kunne betale ned på den. Pensionsopsparingskontierne bruger vi ikke men oprettede dem dengang der kom nye regler om pensionsalder for således at kunne bibeholde retten til de gamle regler. Så de konti passer sig selv. Vi har hver vores budgetkonti, fordi sådan har det været fra før og vi er kune lige blevet gift og derudover så står min mand for udgifterne på vores lejebolig som vi bor i og jeg står for udgifterne til min lejlighed og indtil at min lejlighed er ude af billedet har jeg ikke lyst til at lægge de to konti sammen. Så er der børneopsparingen, den er der ikke så meget at sige om. Så er der en ferieopsparingskonto, den ved jeg ikke om er nødvendig eller ej og det var bedre den kun var en post i budgettet, men kontoen koster os ikke noget (kun alternativ omkostningen ved ikke at lade pengene gå ind og dække for kreditten på bolig kreditten), så den eneste funktion den har er at vi husker at lægge penge til side. og til sidst er der min mands lån… den er der ikke så meget at sige om.

Og hvilken rente får I på de forskellige opsparingskonti?
– Kreditrenten på lønkonto: 0,125%
– Kreditrenten på budgetkonto: 0,300%
– Kreditrenten på Feriekonto: 0,125% (0,250% på 25.000kr og op)
– Kreditrenten på madkonto: 0,125%
– Kreditrenten på børneopsparing: 1,850%

Og hvilken rente på de 2 lån?
– Debetrente på min boligkredit: 5,235% (5,339% ÅOP)
– Debetrente på min mands boliglån: 7,85% (8,084% ÅOP)

Totalkonto:
– Jeg har kontakte Jyskebank og har et mødet med dem i overmorgen, så hører jeg dem om totalkontoen. Tak for tippet. Jeg har været inde og læse lidt på deres hjemmeside. Synes at det virker en lille smule overskueligt, men kan samtidig godt se pointen i deres beregninger, hvor hvad der står i plus udlignes i det der står i minus inden renten bliver trukket.

Indlånskonto på 4,96%?
– undskyld men der tabte du mig… hvad går det ud på og hvor finder du den rente henne?

Nordea/ Danske Bank:
– Måske er jeg en smule gammeldags.. men jeg har bare en lille aversion imod både Nordea og Danske Bank. Hvilket nok også er grunden til at jeg har været i en mindre lokalbank altid. Det kan selvfølgelig godt være at hele den her tumult om omvæltning der er på bankmarkedet for mig til at ændre mening det må tiden vise.. . Har bare hørt så mange dårlige historier om folks erfaringer med de to. det må tiden vise.. men tak for rådet alligevel.

Jeg er helt enig i at det er vores første prioritet at betale de dyre lån først. Og det kan godt være at vi venter med at skifte bank som du siger, men jeg har det bedst med at vide hvor vi står inden at banken for nye ejere. Du skriver at det er en god ide at sanere vores økonomi først..jeg prøver 🙂 🙂 som du kan se. Vores situation pt er at jeg ikke har nogen indkomst da jeg skriver speciale, så jeg for først dagpenge når det er afleveret så vi lever af min mands indkomst indtil da. Så vi betaler så meget af som vores situation pt tillader, men jeg arbejder intensivt på at ændre vores økonomiske situation, men lige nu må vi arbejde med hvad der er.

Ja min boligkredit svarer til en kassekredit. Den står på -50.000kr (med et loft på -90.000kr)

Så vidt jeg kan regne mig frem til er vi teknisk insolvente med: 117.000kr (beregnet ud fra værdien af lejlighedn fratrukket, realkreditlånet, min mands lån og min kredit).

Jeg ved ikke hvordan skulle bruge min kredit optimal som du skriver…. Skulle jeg så overfører det rådighedsbeløb jeg har på kreditten til min mands lån? Og så skulle han stadig betale af på sit lån samtidig med at btale mine mer omkostninger på renterne?
Det bliver lidt kringlet..

Tusind tak for svarene…. jeg er virkelig taknemmelig

Ha’ en god dag…:)