Forside Fora Bolig og realkredit Huskøb med et stort forbrugslån? Huskøb med et stort forbrugslån?

#111884
Anonym

Alle førstegangs købere er praktisk talt ude af markedet, fordi de ikke har råd til de priser der er lige nu, med mindre de er parat til at optage afdrags-frie lån, eller måske hopper på 50-60 års SDO lån med begrænset opsparing i boligen.
Jeg er sikker på at folk på et eller andet tidspunkt gennemskuer hvor dårligt de er blevet stillet med disse lån.

Det er jo heller ikke uden grund at der er over 60000 boliger til salg lige nu, mod 30000 for bare et par år siden. det hedder udbud og efterspørgsel, og da udbuddet jo er steget kraftigt, ja så er der god grund til at tro at priserne begynder at falde. Eller mener i ikke, de almindelige markedskræfter gælder her?

Prøv at se på de demogarfiske fremskrivninger, f.eks gennemsnits alderen på nuværende boligejere, der er rigtig mange der skal af med deres bolig indenfor overskuelig tid. Det medfører blot endnu højere udbud.

Mem som jeg skrev i mit tidligere indlæg er det jo almindelig kendt at ejendomsmæglere og banker er stærkt interesseret i at tale markedet igang igen.

Men fremtiden er det jo selvsagt meget vanskeligt at spå om, men historien derimod viser ret tydeligt hvad der sker med markeder, der stiger eksplosivet inden for få år, kan i huske IT boblen for få år siden. Det kan nemt gå ligesådan med bolig markedet.

Hvis ikke der kommer nye købere til, hvordan pokker skal markedet så kunne fortsætte, og det er jo ikke mig der finder på hvad almindelige mennesker tjener i løn, og hvad et hus koster idag. De to ting hænger ganske enkelt ikke sammen.

Så jeg vil altså til enhver tid råde alle førstegangskøbere, til at se tiden an.