#166282
HJL

I den artikel skriver de at det kan være svært at oversku hvis man er ny spiller på markedet.

Hvis I mener at det er så let så vil en måske forklare mig om jeg har ret i denne enkle anskuelse:

Ved investering i enkelt obligationer (som i øvrigt sagtens kan gøres for langt under 10 millioner – hvor kommer det tal fra GP?) kan du med fordel vælge obligationer med kort løbetid – under 1 år – disse ved du med garanti vil udløbe til kurs 100 ved simpel matematik kan du regne ud hvad den effektive rente bliver (du regner på renten og kursgevinsten) du skal kende lidt til skat så du husker at tage højde for den. Så skulle man kunne sammenligne renten på en almindelig opsparingskonto eks. den på 3,5 % som omtales længere oppe (hvis man altså også her fratrækker lidt skat).

Investering i alle andre obligationer eller foreninger = at gamble (løbe risiko) som tråd starter jo netop har frabedt sig med udmeldingen om lavest mulige risiko, tilbage er nu så blot at vælge mellem de 5-10 obligationer der kan bruges pt. (jeg er ikke opdateret på om der overhoved er nogle lige pt. Det jeg ved, er at de til tider er svære at finde når de bliver købt op i markedet).

Alternativt ringer du til din bank de kan måske forklare det lidt enklere end vi kan her på et debatforum :-), de har nok også et regnesystem der kan regne den effektive rente ud på obligationer med kort løbetid. Disse er i øvrigt helt uden risiko (intet i Verden er helt uden risiko, risikoen her er hvis du vælger realkredit obligationer; at realkreditinstituttet krakker og hele reservetanken er tømt – ved statsobligationer er risikoen at staten krakker).

Jeg har søgt lidt efter et system på nettet der kan lave mattematikken for dig/os men jeg har ikke fundet det, men den slags koster jo nok penge 🙁