#166124
Forbrugeren

Dette aner vi ikke noget om. Grundlagsrenten kan både være 4,25, 3,50, 3,00, 2,50, 1,50 eller for den sags skyld 20 eller 30 %. Alt vi ved er, at spørgeren har en livrente på ca. 9.000 i årlig udbetaling og skal betale et årligt gebyr på 400 kr.

Stort set alle livrente der er oprettet i Danmark er oprettet i forbindelse med et arbejdsforhold. Frem til ca. 1998 var det sædvanen, at først indbetalte man op til grænsen for en kapitalpension og derefter røg resten på en ratepension. Derefter har det været sædvanen, at man indbetalte alt på en ratepension. Det har stort set kun været på arbejdsgiverordninger, hvor der ikke var frit valg, at man har indbetalt til livrente. Det er derfor højst sandsynligt tale om en arbejdsgiverordning.

Hvor stort depotet er afhænger i høj grad af spørgers alder. Vi aner ikke om spørger er 60 år eller 75 år og bare har arbejdet efter sin pensionering i mindre grad, hvor arbejdsgiver har indbetalt til en pensionsordning. Den slags sker nemlig også.

Hvis vi nu lige vender tilbage til dit første indlæg i tråden. Hvad kan spørger bruge det til? Der er bare en masse anonymiserede tabeller med indskudsomkostninger. Det siger intet om, hvor mange selskaber der tilbyder livrenter eller hvilke der tilbyder dem. Men jeg kan fortælle dig, at det drejer sig om væsentlig flere end de 7-8 du taler om. Nogle af dem er der så begræsninger på, hvem der kan tegne pensioner hos dem.

Hvis du går ind på følgende side http://www.finanstilsynet.dk/da/Tal-og-fakta/Virksomheder-under-tilsyn/VUT.aspx, vil du under forsikringsområdet alene her “Livsforsikringsselskaber og pensionskasser" kunne se, at Finanstilsynet har 224 virksomheder under tilsyn, derudover er der 37 under firmapensionskasser. Nogle af dem sælger garanteret kun pensioner via en mægler. Men der er stadigvæk tale om væsentlig flere end dine 7-8 stykker.