#166052
Anonym

Til Charlotte, DanID
Hvis jeg firstår det rigtigt, så er man stavnsbundet til NemID hvis man tilmelder sig frivilligt (god samfundsborger bøjer nakken og siger ja og amen). Hvis man ikke tilmelder sig bliver man udsat for div. besværligheder. Dem vil jeg berette om hen af vejen.

Foreløbig har min ene netbank nægtede adgang (de skriver ellers, når man forsøger at lokke på, at alle log-in former fungerer, ikke kun NemID) med den begrundelse, at jeg har modtaget et nøglekort (har intet modtaget). Nu er jeg ikke klar over hvordan de vil sikrer sig det, hvis de ikke har sendt det anbefalet.
I bedste Bank stil lukker de tilgangen til en konto uden bevis for deres påstand. Jeg er til fuld klar over det ville lukke, bare ikke når de skriver at det gamle log-in stadig virker.

Ringede til en filial hvor en medarbejder stædigt fortalte mig at NemID det skulle alle have, så det var jeg tvunget til at skulle tilmeldes. Hun nægtede at overføre penge mellem mine kontoer, da jeg ikke havde NemID. Jeg føler mig udsat for landevejsrøveri.

Den 30. dec. lukkede min anden netbank for logge-in kunne logge-in om formiddagen men ikke om eftermiddagen. Nu venter jeg spændt på om jeg bliver tvangstilmeldt til NemID. Jeg mener ikke man kommer til at kunne have en konto uden påtvunget NemID og dermed umuligt at framelde.

Det kan såmænd ikke overraske mig, bankerne slap jo også fra at have kørt landet nær konkurs, kun redet af enorme bankpakker og låntagning. Ikke en eneste er draget til ansvar, hvis det ikke havde været for bankpakker, så var de alle røget ud på gaden inklusive dem på direktionsgangende og det var uden gyldne håndtryk. Det meste af banksektoren er som sådan nationaliseret.

Nu har jeg personligt, lige siden jeg første gang blev snydt af en bank, ment at bankvirksomhed var legaliseret organiseret kriminalitet. Det ses bl.a. tydligt i at de blæser på afgørelser som de taber til bankkunder i pengeinstitutankenævnet. Bank direktionerne henviser kunder til at lægge sag an ved retten, vel vidende, at det ikke personligt kommer til at koste dem selv en krone. Det er afskyligt at læse om. Moral og etik er en mangelvare på direktionsgangene. Det er muligvis en forudsætning for at blive ansat der.
http://borsen.dk/nyheder/finans/artikel/1/196938/finansraadet_afviser_kritik_af_ligeglade_banker.html