#164622
Anonym

@ General Prier:

Tak for introduktionen til store spillere på det danske dagligvaremarked og deres respektive ejermænd (her vil jeg nok sige, at Føtex, Netto, Bilka er ejet af Dansk Supermarked, der så igen er en Mærsk-enhed).

Jeg er stor fortaler for et pengeløst samfund (jeg går f.eks. ikke med pung, og har kun plastickort på mig), men når PBS/Nets vælger at holde spillere ude af Dankort-ordningen ved at kræve skyhøje priser for at blive koblet til systemet, er det klart at kontanter stadig er et nødvendigt onde for mindre forretningsdrivende og foreninger.

Jeg er modstander af konceptet om, at jeg på generel plan skal betale for at få adgang til mine penge. Som bank burde man være i stand til at leve af den rentemargin man har indlån vs. udlån, og den bredere portefølje af investeringsmuligheder de har adgang til. Gebyrer er i mine øjne blot til for at mindske volatiliteten på disse forretninger og skabe en fast indtjening.

Hvis de i dag fakturerer hinanden 5 kr hver gang man stikker et fremmed kort i en automat, kan det umuligt være mit problem, når de engang har været 0 kr. Gebyret er så åbenbart blevet accepteret af en masse kunder, der har valgt at samtykke ved at tie – og det må så være forskellen på du og jeg.

Så Mr., den pegen-fingre-retorik med at “de gør det, så gør jeg også” er simpelthen for lav og børnehave-agtig. Det kan jeg ikke bruge som argument for at tilade en bank at indføre et gebyr og tvinge mig til at ændre bankforbrugsmønster.

Vh,
Jesper