#164462
Anonym

Det lyder til at du kun kan klare lejligheden med afdragsfrihed – og det kan du ikke blive godkendt på. Banken vurderer ud fra 4% fastforrentet med afdrag. Derudover skal du som enlig have et rådighedsbeløb på ca. 6-7000 kr per måned når afdraget på lejligheden plus alle andre faste udgifter er betalt – det gælder også vand, varme og el. Du skal altså have 6000 kr tilbage til mad og lommepenge.

At du måske kan leje et værelse ud kan banken ikke beregne ud fra. Det kan kun betragtes som en mulig ekstra indtægt og som udgansgpunkt skal du kunne klare lejligheden selv. Med mindre du har et utrolig godt velbetalt studiejob så er det umuligt at købe når man er studerende. Som udgangspunkt skal du ca. 500.000 i årlig indtægt for at købe til 1,5 – man regner med tre gange årsindkomst – og det er de færreste studerende der kan matche det.

Derudover ser bankerne helst at du i hvert fald stiller med udbetaling og sagsomkostninger selv – så regn med at du skal have en opsparing på 100.000 før du kan blive godkendt – men har man 500.000 i indtægt så er det også muligt at spare op.