#164046
Anonym

Siden mit første indlæg er der sket noget, som er værd at nævne.

Pengepriser.dk har ændret reglerne, så bankerne nu skal oplyse hele deres rentespænd, og ikke kun de rentesatser som ligger indenfor de yderste 10% fraktiler.

Det har stor betydning for beregning af de gennemsnitlige satser. For en måned siden betød de gamle regler, at Danske Bank udokumenteret kunne bruge højeste priser, som var noget lavere end de officielle maksimalpriser. Reglen betød derimod ikke, at de laveste priser ændrede sig, og det må jo betyde, at banken har givet så mange lån til laveste pris, at den laveste vægtede pris ikke blev berørt.

Bankerne skulle selv beregne, hvor meget 10% af de dyreste og billigste lån vægtede i hver ende af prisskalaen, og kunne så trække disse vægtede satser fra i rentespændet. Pengepriser.dk har bekræftet, at bankerne ikke skulle dokumentere de anvendte priser.

Ændringen betyder, at Danske Bank nu er faldet tilbage på listen på de enkelte produkter, og så er spørgsmålet jo, hvad resultatet af en ny prisundersøgelse ville vise?

Noget andet er, at markedsføringen af “billig bank” nu fortsætter i lokalt regi. I min lokale avis loves potentielle kunder, under overskriften “vores priser tåler sammenligning” biografbilletter, hvis Danske Bank ikke kan tilbyde bedre vilkår end de nuværende.

Set med konkurrentbriller glæder det mig, at banken i annoncen også skriver, at tilbuddet om billig bank kun gælder for nye kunder.

Herefter kan man vel konkludere, at konceptet “billig bank”, ikke gælder for de nuværende kunder.

Med venlig hilsen
René Poulsen
Direktør
Københavns Andelskasse