#163324
Krisser

Har et par spørgsmål til dit firma, som jeg håber du vil svare på:

‘Afkastet i en trust fond er skattefrit og man har ikke oplysningspligt.’

Det er ikke skattepligtigt for den enkelte, hvis fonden ejer midlerne, nej. Medmindre du kan vise mig en specifik undtagelse i en af skattelovene som jeg har overset, vil efterfølgende udbetalinger fra fonden til gengæld være skattepligtige som B-indkomst for barnet.

’90 % af dit indskud i fonden placeres i statsobligationer, der har et årligt afkast på 5 %.’

Hvilke lande giver en effektiv forrentning af pengene på fem procent? Vel at mærke lande hvor der ikke er risiko for at landet går konkurs, og hvor valutaen er stabil overfor den danske krone?

‘Et af vores investeringsprojekter i vores globale portefølje er investering i grøn energi. Her investeres aktivt i solenergianlæg i Spanien, hvor den spanske stat garanterer en fastsat afregning pr. kilowatt de næste 35 år. (…) Afkastet kan variere, men det er ikke muligt at miste mere end indskuddet. For at man kan miste sit indskud kræver det, at den fx spanske stat går konkurs og samtlige andre investeringsprodukter også skulle gå konkurs. Dette er ganske enkelt ikke muligt, da flere af produkterne er afhængige af den enkelte Stat eller er statsgaranteret afregning af f.eks. vindmølle- og solenergi.’

Men hvis den spanske stat går konkurs, får den spanske stat vel også svært ved at opretholde sin statsgaranti. Det gør det vel endda overordentligt muligt? Spanske statsobligationer er jo ikke ligefrem i høj kurs for tiden. Det er CDS’er i den spanske stats konkurs til gengæld.

‘Hvis SKAT stiller spørgsmål ved jeres børneopsparingsfond, skal I blot henvise til EU-retten. SKAT kan derfor slet ikke underkende denne type fond.
Skulle de få medhold i en underkendelse, ville det svare til, at Mærskfonden også blev underkendt – og det anser vi ganske enkelt ikke som realistisk.’

Nu er der jo tale om to forskellige typer fonde, så sammenligningen holder ikke helt. Desuden er det vel ikke nødvendigt at komme med sammenligningen, hvis man reelt er sikker?

‘De sidste 10 % af indskuddet placeres i aktiv handel og handles af formueforvalteren med et væsentligt højere afkast som målsætning. (…) Så det er faktisk ret enkelt at lave over 10 % i afkast, så længe vi går direkte til investeringsprojektet og ikke går gennem flere fordyrende led (læs: bankernes investeringsafdelinger).’

Og hvordan adskiller jeres metode sig sig helt præcist fra ‘bankernes intesteringsafdelinger’? De går jo også direkte til investeringsprojektet eller virksomheden, de skal også betale handelsomkostninger og de skal også aflønne deres formueforvalter. Jeg gætter på at ‘bankernes investeringsafdelinger’ desuden har en noget større volume end jeres, med en lavere ÅOP til følge.

Til slut et par yderligere spørgsmål:
* Hvorfor står jeres CVR-nummer ikke på jeres webside, sådan som loven kræver?
* Hvorfor er det meget lidt information om jeres konkrete investeringer, herunder årlige omkostninger i procent?
* Jeg kan ikke finde selskabet blandt de selskabet der er under tilsyn af Finanstilsynes, og derved er dækket af Indskydergarantifonden. Har I tilladelse fra Finanstilsynes til at tilbyde jeres produkt i Danmark, som det er krævet af loven? Hvilket tilsyn er I underlagt i udlandet?