#161248
Anonym

Hej alle – vil lige lægge en forespørgsel ind på tråden Privat Banking (PB) da jeg helt aktuelt står for at skulle “rådgive” min 70 årige svigermor i selvsamme forretningsmodel….

Hun har gennem et par år haft PB med de op og ned ture det har givet. Hun er idag 70 år og hovedparten er – selvfølgelig 😉 – placeret i bankens egne invest. afd. med hovedvægten lagt på oblig. afd. Hun har ca. 1,5 – 1,6 mio DKK. stående i frie midler. resten i bundne pensioner.
Det er de frie midler vi er i tvivl om her.

Men nu har hun “mistet grebet” med PB – det er for hende ALT for uoverskueligt hvilket jo er forståeligt – de sender materiale til hende hele tiden og hun skal tage stilling til køb/salg ofte. Hun har INGEN forstand på det det beder hende tage stilling til!!!

Hun har længe ønsket en kraftig forenkling af hendes “økonomiske overblik” og jeg har foreslået hende at hun – også af hensyn til hendes alder – trækker sig langsomt tilbage fra PB – således at forstå at hun lader de afd. med godt afkast det sidste år sælge og stille og roligt samler kontanterne og placerer dem som alm indskud over 1-2-3 år…

Så må hun “nøjes” med den lave markedsrente pt. men har det FULDE overblik og står ikke som 70 årig med en masse værdipapirer…
Da hun agter at følge min “rådgivning” vil jeg høre panelets vurdering af problemstillingen?

Det skal siges at hun altid tidligere har haft alm. obligationer/indskud for at kunne have det store enkle overblik – hun går ikke efter det højeste afkast og er ikke risikovillig!

Har jeg ret i min anbefaling eller hvad synes i kloge personer herinde???

Da der ligger en del følelser i dette er det vigtigt jeg vælger det rette for hende men jeg synes godt nok det er et stort ansvar – ….puha!
På forhånd mange tak for input – de er mere end meget velkomne!

PC