#161142
Forbrugeren

Der er væsentlig flere end du tror. Og forslaget går ikke kun på ren pensionsopsparing, det er hvad du overhovedet indbetaler også til pensionsordninger, de vil have loft over. Der findes brancher i Danmark, hvor det ikke er ualmindeligt med pensionsbidrag på 20 % og sågar 25 % af lønnen (det er overenskomst baseret), så taler vi, at det er nok at tjene knap 35.000 om måneden for at ramme loftet. Hvis man også skulle lave det symmetrisk skulle man se på tjenestemandspensioner (herunder dem til de folkevalgte). Værdien af en tjenestemandspension ligger i størrelsesordenen 35 – 50 % af lønnen. Det skal man huske på, når man taler om hvor “dårligt” lønnede tjenestemænd er. I ganske særlige tilfælde som f.eks. Jan Sjursen, der er værdien af hans ministerpension noget der svarer til adskillige 1000 % af den løn han havde som minister. Minister i to år og gå på livsvarig ministerpension som godt 30 årig, det er virkelig en ordning som siger spar to til noget som helst andet.

Prøv f.eks. at læse følgende http://www.dfl.dk/graphics/2006%20Job%20og%20l%F8n/OK08/OK2008%20til%20hjemmesiden.pdf fra side 67 og frem. Her er tale om 40 års ansættelse, det når du typisk hvis du starter som forsikringselev. Starter du som akademiker, når du måske kun 35 års ansættelse og får dermed en lavere nominel pension. Igen hvorfor skal du uddanne dig på universitetet, når du får mere ud af, at blive ansat direkte som elev? Det er det spørgsmål som alle S og SF tilhængere skal stille sig selv.

Igen som jeg sagde længere oppe, man skulle tro, at politikkerne fra den fløj har matrikelnummer i stedet for cpr nummer.