#160700
Anonym

.

Til soleil
Ja, jeg er den eneste arving hun har. Det er forvaltningen af min arv det omhandler. Min mors økonomi er at hun får embedsmandspension, indekskontraker mm. og hver måned har 9000,- i overskud efter faste udgifter er betalt – dem kan hun ikke nå, at forbruge. Hendes handikap medfører ikke det store forbrug. Hun kan sidde i en kørestol i en 1.time så vil hun seng fordi hun har ondt. Depotet er i hendes øjne hendes arv til mig. Proceduren når, der skal laves beslutninger af økonomisk karakter er, at min mor laver en streg på et dokument og et vidne f.eks en hjælper eller veninde berigtiger, at de har været vidne med underskrift med adresse. Jeg kan ikke huske om jeg har et samværgemål da, der er en del beslutninger som blev lavet for 5.år siden dette kunne nok være en af dem. Men jeg handler som sådan.

Ja, min mor var interesseret i at låne. Jeg ville nulstille depotet og i den forbindelse låne de 950000.kr og sætte et nyt depot op igen inden 6.måneder når jeg havde fået mine penge ud. Det jeg skulle bruge 950000.kr til var et sameje jeg havde hvor jeg ville købe min modpart ud og sælge. Sagen var om et sameje af større andelsbolig i København K i en næsten gældfri forening med indtægt på knap en mill. fra erhverv Da jeg fik ejerskab på boligen og satte den til salg via Robinhus/Boliga havde jeg en køber efter 9.dage samt 3.andre købere hvis handlen gik tilbage. Mit salg havde 1200.besøg på 9.dage da salget stod på – det er den risiko jeg har taget. Jeg lånte via banken med sikkerhed i min mors depot og kom ud med et overskud på en mill. Jeg havde en Advokat på sagen om samejet og hun sagde jeg godt kunne låne hos min mor hvis hun ville. Der er formularer for det, der hedder et rentefri forældre-lån. Man ser på renten som et arveforskud til mig. Man kan også skrive, at lånet skal indfris efter 6. Måneder og gjorde jeg det ikke kunne fogedretten tager over på min mors vegne – som ved et banklån. Juridisk havde min mor samme sikkerhed som en bank ved et lån til mig . Da jeg lånte i banken var det med sikkerhed i depotet så hun ville miste pengene hvis det gik galt. Her tjener banken dog 40000.kr hvis lånet havde en løbetid på 6.måneder. Min mor havde samme sikkerhed og risiko ved begge modeller. Hvis jeg lånte af min mor ville det koste 250,- for formularen evt. 3-5000.kr til en Advokat til hende så alt gik rigtigt til. Det samme som, at stifte lånet i banken
Jeg nævnte i mit første indlæg en samtale med en investeringsrådgiver i banken som jeg havde om min mors depot hvor han påpegede de ricisi, der var ved depotet. Han kom med en række anbefalinger som i dag var fornuftige – tabet ville ikke være så stort hvis der overhoved var et. Sagen var, at det skattemæssige i sagen. Hvis jeg lavede store bevægelser i depotet kunne jeg stå med et stort skattesmæk. Derfor ligger jeg op til at nulstille depotet og afregne skat for de 350 000.kr de skulle have. Sagen rummer set i bakspejlet en række kommunikationsfejl fordi jeg vil afvikle depotet og så ved først at låne i beholdningen for derefter, at sætte det op igen. Rådgiveren ville bla. Købe H&M, Nestle og gå i brasilianske aktier. Brik-lande som du nævner.

Hvis vi ser bort fra tabet i depotet. Så handler sagen om mine frustrationer over på den ene side, at forvalte min kommende arv og ikke samtidigt blive anset som habil. Jeg havde lånt af min mor hvis jeg ikke havde den fuldmagt og hun var så svag. De sidste 2.år har jeg blot opgivet det hele. Når banken taler respektfuld om min mors penge føler jeg det som om, at de fastholder en forretning – min mor har jo ikke udsigt til et forbrug eller anskaffelser De er jo endt op med, at tjene både på mig og min mor.

Det er rigtigt som du skriver, at bankmanden er forretningsmand og ikke en uvildig rådgiver. Sådan ser jeg på det i dag. Det gjorde jeg ikke i 2008 der var jeg meget autoritetstro som mange andre. Jeg tror, jeg vil undersøge mulighederne for en uvildig rådgiver, der kan se på min mors økonomi og vores situation og som kan tale med hende om hendes interesser. Jeg kontakter 2.foreninger hun er tilknyttet, der må være andre, der har stået i den situation.