#158176
Anonym

Når Amagerbanken om nogle måneder går konkurs, vil Amagerbanken blive lagt ind under Finansiel Stabilitet, hvor banken umiddelbart kører uændret videre.

Det er dog kun umiddelbart…

Der vil herefter ske det, at Finansiel Stabilitet begynder at splitte Amagerbanken op i Rød og Grøn bank. I rød-bank er kunderne, der er så dårlige, at ingen vil overtage dem. I grøn bank er de sunde kunder, som andre banker gerne vil overtage.

Der vil herefter ske det at Grøn Bank bliver solgt til en anden dansk bank. Et godt bud er, at Sydbank køber den grønne bank – og ligger du i den grønne bank, vil du derfor blive kunde i Sydbank – formentlig på uændrede lånevilkår.

I Roskilde Bank krakket, var der både erhvervskunder og privatkunder i den røde bank, mens samtlige privatkunder i Fionia Bank krakket blev solgt samlet i den grønne bank. Nordea købte med andre ord i Fionia Bank tilfældet de gode og dårlige kunder.

Hvis man i Fionia Bank tilfældet var en svag overbelånt privatkunde, blev man sat under skærpet fokus i Nordea. Dvs. Nordea hævede risikopræmien (renten) på boliglånet, og nægtede/begrænsede yderligere långivning til kunden. Mange Fioniabank kunder fik en brat opvågning, da de blev kunder i Nordea.

Dette vil også ske med Amagerbankkunder. Amagerbanken har ikke haft styrken til at afvikle syge privatkunde og erhvervskunde-engagementer. Det har køberbanken. Hvis der ikke er fremtid i kunden, tager køberbanken tvangsauktionen eller konkursen, straks!

Så det korte svar på dit spørgsmål er, at fremtiden i den nye køberbank vil afhænge af om du har en sund eller presset økonomi!