#157852
Anonym

Det er efter min mening enormt svært at give gode råd, når man ikke kender jeres situationen bedre, så det det jeg skriver nu er selvfølgelig ud fra min holdning til økonomi og risiko.

Der er for mig at se ingen tvivl om at I skal konvertere jeres lån. 6 % på så stort et lån er efter min mening alt for højt i forhold til det generelle renteniveau.

For mig at se vil valget af et F6 lån være dumt. Lånet er inkonverterbart og kan derfor kun indfries ved at opkøbe obligationerne i markedet. Kommer I i en situation hvor det bliver nødvendigt at indfri lånet inden for de 6 år kan det altså blive en ret bekostelig afære. Samtidig afskærer du dig fra at kunne agere i et stadigt mere og mere uforudsigeligt rentemarked. Skal I vælge Flex lån bør det efter min mening altid være et F1 da I hurtigere kan reagere på ændringer i økonomien/rentemarkedet. Samtidig vil optagelse af lånet ske tæt på kurs 100. Risikoen for at skulle indfri markant dyrere er derfor meget lille.

Hvorfor ikke bare vælge det ekstremt attraktive 4 % fast rente. En rentebesparelse på knap 40.000 er vel også en slags penge. Skulle renten stige igen (hvilket den på et eller andet tidspunkt vil) har I mulighed for at score en relativ stor skattefri kursgevinst ved at konvertere til et F1 lån. (Skal selvfølgelig times med at renten har nået sit højeste niveau, hvilket er pisse svært)Sætter i nettorentebesparelsen ind på boliglånet vil det stadigvæk betyde en mærkbar ydelsesforkortelse på dette.

Håber at det gav stof til eftertanke.
MVH Mads