#157742
Michael

Findes der virkelig den slags cowboy-banker stadigvæk? Troede ærlig talt 105/110% overbelåninger døde sammen med Roskilde Bank.

Men ok: Der er åbenbart nogen der vil låne jer pengene til trods for at I ikke er noget sikkert papir (selvom du mener det modsatte). Faktum er, at I vil starte jeres karriere som boligejere med et minus på 350.000 + handelsomkostninger hvis I er nødt til at sælge. Altså noget der minder om 450.000 ialt. Det er faktisk ret alvorligt og banken løber en kæmpe risiko ved at låne jer penge. Jeg er sikker på at I vil kunne læse denne risiko ud af jeres rente på de yderste 20% (+ overbelåningen).

Uanset hvad I har hørt af en smart banksælger er dette altså virkeligheden for jer! En bil er IKKE et aktiv. Det er en bunke jern, som står og smider penge mens vi sidder her og skriver. Kender du til nogen almindelige biler, som stiger i værdi eller blot holder prisen? Nej vel – derudover er der en masse vedligeholdelsesomkostninger til en bil, forsikring, grøn ejerafgift og benzin. Hvis I ligefrem er afhængige af bilen er det du kalder et “aktiv” jo temmelig teoretisk. Hvis bilen ikke kan sælges pga. job f.eks. er værdien den repræsenterer lig nul.

Men kig jer omkring for at se hvilke tilbud I får. Mit gæt er, at 4 ud af 5 banker siger nej til lån overhovedet mens den sidste kommer med et relativt dyrt tilbud.