Forside Fora Bolig og realkredit 6 % fastforrentet 6 % fastforrentet

#154498
Anonym

Hej

Nr. 1

I må endelig ikke lægge om til en 4% så længe kursen er så lav. Uden at kende jeres nuværende restgæld, så vil jeres gæld ved dén omlægning stige så meget, at den ydelsesbesparelse, som I vil få slet ikke kan opveje det. Hvis renten falder yderligere og 4´eren kommer tæt på kurs 100 (mindst over 99), så skal I klart gøre det.

Nr. 2

Hvis banken havde rådgivet jer ordentligt, så ville I have fået tilbudt at lægge om, da 5´eren var i kurs 100. Ved at lægge om dér, så kunne I enten have fået en rigtig fornuftig ydelsesbesparelse – eller I kunne have lånt penge til jeres sommerhus, uden at I ville kunne mærke det særlig meget på ydelsen.

Derfor vil jeg anbefale, at I ikke gør noget lige nu, men i stedet venter på at renten stiger eller falder. Kursen på 5´eren er lidt over 100 nu, men skulle det ske, at renten siger lidt, så kommer den under, og så kan I bestille et (gratis og uforpligtende) lånetilbud i banken, som I så kan benytte hvis kursen holder sig tæt på 100, når papirerne er i orden. Falder renten helt ned til 4, så skal I selvfølgelig hoppe på dér, men der er nok lidt længere udsigter til det scenarie. Men det er jo svært at spå – specielt om fremtiden 🙂

Helt kort: bliv i afdragsfri fastforrentet og læg om hver gang renten stiger eller falder. Ned i renten KUN når kursen er tæt på 100, og når differencerenteperioden er så kort som muligt. Op i rente, når kursspændet mellem jeres nuværende lån og til jeres nye lån er på ca. 6-7 point pr. procent.

Med den strategi så vil I skiftevis barbere af jeres restgæld eller ydelse – vel at mærke uden risiko for at hverken gæld eller ydelse kan stige.