#110634
fk2001

Ok, to år går jo hurtigt. Jeg tænkte netop på at du jo kunne omlægge lånet senere når du ønskede afdragsfriheden, men om to år er der ingen garanti for at det ville være en fordel at omlægge. Og at omlægge for blot at få afdragsfrihed ville nok være uøkonomisk, sammenlignet med at tage afdragsfriheden fra start.

Hvad gør man så??? Måske kunne du oprette et realkreditlån på mindre end 80% og et boligprioritetslån på resten. Sidstnævnte fungere som en kassekredit hvor du så kan fylde det månedlige overskud ind, så du kun betaler rente af saldoen. Når du så om to år skal bruge nogle penge kan du trække på din opsparing. Ulempen er, renten bliver måske større end realkreditlånet da det får 2. prioritet, og renten er variabel og kan være højre om to år når du har brug for pengene.

Er du lidt mere modig kan du oprette et prioritetslån i Skandiabanken på hele de 0-80% til 4,65%. Renten er variabel og kan gå op til hver en tid. Det er det billigste lån du kan få, og du kan næsten afdrage lånet som det passer dig. Personligt tror jeg renten er ved at have toppet, og vil derfor selv vælge dette hvis jeg skulle oprette boliglån nu.