#148738
Prasmus

Skal først sige, at jeg ikke er ekspert, så tage mine ord med forbehold for fejl. Større fejl vil andre nok påpege, håber jeg 🙂

Som du er inde på, så er der nok en hund begravet et sted, og ja det er der, endda ind til flere…. Dermed ikke sagt, at det er en dårlig ide, man skal bare være klar over hvad der er af risiko etc.

Nej, du kan ikke altid bare sælge dine obligationer igen, er der ikke købere, så kan du ikke komme af med dem. Er der købere, men er obligationerne ikke attraktive på salgs tidspunktet, så får du måske en skidt kurs for dem og dermed et tab (som ikke engang kan trækkes fra i skat). Disse to situationer kan du komme over, ved at beholde obligationerne til udløb, men det er naturligvis surt at have bundet sine penge i f.eks. 30år hvis man skal bruge dem nu, eller renten er steget til 10%.

Der kan også ske det, at renten falder og det får kursen på dine 5% obligationer til at stige til noget over 100. Derved bliver det interessant for låntager at indfri obligationerne til kurs 100, og du får dine penge retur og ikke de 5% i rente i den årrække du havde håbet på.

Derudover er der omkostninger ved køb, salg og opbevaring af obligationer.