#148628
Anonym

Ja vi er 31 og 33 år og eftersom vi kan regne med at pensionsalderen stiger til 70 år når vi skal på pension, så har vi en del år tilbage på arbejdsmarkedet og burde sagtens kunne nå at betale huset ud inden vi skal på pension engang. Vi har begge gode pensioner (min er 17% arbejdsgiverbetalt og min kærestes de almindelige 12%) og har da omkring 500.000 kr. stående i pensionsopsparinger tilsammen allerede, som det bare ikke kan betale sig at få udbetalt pga. beskatningen. Min ene pensionsopsparing er faktisk i Nordea, hvor jeg har ca. 150.000 stående på nuværende tidspunkt og hvor der bliver indsat ca. 6.000 kr. pr måned fra min arbejdsgiver. Så selvom vi ikke skulle kunne nå at betale vores lån på huset ud inden vi går på pension, eller vi skulle vælge at gå på efterløn som 65 årige, så har vi stadig pensioner tænkt ind i billedet, der gør at vi skulle have samme rådighedsbeløb til den tid fra vore ratepensioner udover mine kapitalpensioner som burde give mig en udbetaling på ca. 1.000.000 i nutidskroner.
Vi betaler omkring 12000 kr. på vore lån nu. De 3200 kr. er på bilen og resten er i banken. Vi har valgt at have rimeligt høje afdrag, da vi jo gerne vil af med gælden hurtigt.
Tanken er at vi vil være afdragsfri på lånet de første 5 år så vi kan banke vores gæld af på et par år, og spare sammen til yderligere forbedringer på huset.
Vi har kig på et håndværkertilbud i Karlslunde, da næsten hele familien er håndværkere og vi derfor kan få sat huset i stand til en rimelig billig pris og vi har vurderet at det derfor vil være en rigtig god investering for os.
Det gør jo ingen forskel at jeg siger at jeg handler meget økonomisk ind når banken kigger på det, men på nuværende tidspunkt bruger vi under 4.000 kr. på mad til 3 “voksne” pr. måned.
Når jeg har regnet alle vore udgifter sammen som det er nu, inkl. forbrugslån, a-kasse, børneopsparing, benzin osv., har vi som sagt minimum 30.000 kr. tilbage til hus og forbrug og som jeg kan se det, er det ikke urealistisk at kunne sidde i et hus for de penge. Når vi er gældfri har vi som sagt minimum 40.000 kr. til samme.
Måske er jeg helt galt på den, men jeg synes nu vi har undersøgt sagen rimelig grundigt i fht. de økonomiske konsekvenser ved at købe hus, både nu og på sigt.
Selvom vi skal have et rådighedsbeløb på 14.000 kr., så er der stadig min. 16.000 kr. tilbage som vi kan betale på huset. Og så skal vi jo også lige regne med skattefordelene ved at købe hus, samt det faktum at vi begge vil få kørselsfradrag og at vi begge stiger i løn til april, hvilket jo reelt vil give os et rådighedsbeløb på en del mere.
Jeg kan godt se at det er noget møg at vi sidder med den dækningsløse gæld som vi gør, men så længe vi har råd til at betale afdragene hver måned og aldrig har misset et afdrag, så kan det jo være at Nordea vil “forbarme sig ” over os.
Jeg vil lige kigge på de forslag du kom med til finansieringen, for det er en ting som jeg ikke har fået sat mig ind i. Jeg er rigtig glad for dine gode råd og kommentarer og håber da ikke at Nordea er den næste bank der krakker hvis de låner os penge ;o)