#144598
Anonym

Hej Anette

Hold dig langt væk fra kapital og ratepension.

Du får intet ud af at opsparre på sådanne kontoer med din alder og årsindtægt – måske lige bortset fra ærgelser.

Pensionskontoer er bankernes pengetank. Det er her de fastholder mange kunder med små indtægter ved at foregive det er en nødvendighed at sparre op til alderdommen. De eneste der får noget ud af sådanne kontoer er bankerne, men de får tilgengæld også i overflod.

Tag eks. Lån og Spar Bank: Her får du for de første 100,000 kr du har på kontoen 0,250% i rente. Hvis du på et tidspunkt skulle få så mange penge på din konto at du vil invistere i obligationer, skal du betale omkostninger til banken samt hvert halve år gebyr på opbevaring af værdipapierne.
Når du bliver træt af at se pengene fosse ud af din konto og ønsker at flytte til et andet pengeinstitut, må du påregne det vare 3-4 måneder og koster kassen i gebyr —-
Mange banker slår på at beskatningen er væsentligt lavere på pensionskontier, men renter af ingenting giver altså ikke særlig stort udbytte.

Hvis du har mulighed for opsparring, med din beskedne årsindtægt, så sæt pengene hen på en konto du kan hæve på når du ønsker, også selvom du for tiden nok ikke kommer i nærheden af 3-4%.

Med venlig hilsen
Kimmer