#141778
Anonym

Hej Alle.

Jeg har læst det meste af debatten igennem, og jeg vil komme med en betragtning set fra en bankrådgivers synspunkt. Jeg har været, og er stadig, rådgiver i forskellige pengeinstitutter gennem 35 år.

Om man er kommet i RKI kan være selvforskyldt eller ikke selvforskyldt altafhængig hvorfra man betragter dette.

Man kan godt låne penge selvom man er reg. i RKI, MEN det kræver at man har en bankrådgiver der KENDER EN GODT og TROR på en.

Det rådgiveren kigger efter, ved hjælp til overtagelse/styring, er din holdning til økonomi. Jeg kommer her med en del spørgsmål, som hver især selv kan svare på:

Hvorfor bruger du ikke banklån? bange for at få nej, skal ikke vide hvad du bruger dem til. (De er billigst og låner ikke ud hvis økonomien ikke kan holde.)
Hvortit og hvormeget har du bedt banken om lån? Hvad har du brugt pengene til og hvornår? Har du et budget du kører efter? Bruger du PBS-betalinger? Hvem og hvormeget skylder du? Hvad gjorde du af handlinger da de begyndte at rykke? Lånte du andre steder?
Er husleje, el, licens låneafdra uforudsete udgifter?

Det jeg her kommer ind på er dine personlige egenskaber som menneske, hvordan du reagerer på “økonomi", viljen, (evnen fortæller dit budget dig), holdning til penge, hvad bruger du dem til.
Hvis der i budgettet er plads til at “leve" vil han træffe en beslutming om at gøre noget, ellers kan du sejle i din egen sø.
Det er muligt at de overtager lånene (men ikke normalt). Han vil højst sandsynligt sætte dig under administration. (ingen kredit/kontokort) men VISA-electron (der er dækningskontrol). Han styrer budgetkontoen, hvorfra i ikke kan hæve. Lægger budget og aftaler med kreditorerne (i samråd med dig) hvem der skal betales først og hvornår de andre får penge.
Hvis kunden kan overholde dette kommer i ud af RKI på et tidspunkt.
Men hvis i går ud og låner andre steder uden hans accept, så er aftalen og tilliden brudt på stedet og der er IKKE MERE HJÆLP AT HENTE.
Der er tale om ærlighed og om man kan holde en aftale.

Vedr. finansieringsselskaber: kontakt IKKE dem der IKKE oplyser deres CVRnr..

Mange banker, både danske og udenlandske, har indskudt kapital i flere finansieringselskaber der også låner ud til RKI-registrede. Risikoen afspejles selvfølgelig i debetrenten.

Selvfølgelig skal banken tjene penge og ovennævnte procedure er REN TILSÆTNING for banken.

Et godt råd: lad din bankrådgiver få et godt kendskab til dig, vis at du har check på din økonomi, spørg hvis der er noget du er i tvivl om.

Har han først det kendskab kommer i meget langt og billigt gennem livet, så betyder 0,3 til 0,8 % i forskel ikke det store.

Kærlig hilsen til alle.

Og lad dette indlæg så slutte debatten. Jeg går på ferie nu.