#141594
Anonym

Euroman, du er jo direkte ignorant.

Du sammenligner to fuldkommen inkommensurable retsområder.

Strafudmålingen skal ses i forhold til straffens overordnede formål. Hvad er det vi ønsker at beskytte ved at have en hård straf for skyldnersvig?

Reglerne om økonomisk kriminalitet sigter mod at beskytte den grundlæggende infrastruktur. Det her handler ikke bare om John Jensen, der måske trækker 20.000 over på dankortet, efter han har sagt nej.

Det handler om, at hvis der ikke var sanktioner, så var der måske 100.000 John Jensen’er, som overtrak deres betalingskort på den måde, hvilket ville give bankerne store tab. I sidste instans ville det føre til:
a) At bankerne ville ophøre med at udstede betalingskort til kunder, der var bare den mindste tvivl om.
b) At tabene ville få bankerne til at hæve “risikopræmien”, renten, så det generelt bliver dyrere for alle virksomheder og private kunder at finansiere sig.
c) At dyrere finansiering betyder lavere aktivitet i samfundet, højere arbejdsløshed og en masse sekundære og tertiære afledte problemer heraf.

Skylder svig rammer således alle 5.5 mio. mennesker i danmark, mens voldtægt rammer 1 menneske.

Hvordan sammenligner du konsekvenserne af at 5,5 mio. mennesker rammes af skyldnersviget mod 1 menneske rammes af voldtægt???

Det kan man naturligvis ikke.

Tingene er usammenlignelige, men du er åbenbart så uforstandig, at du bilder dig selv ind sammenligneligheden eksisterer.