#141550
Anonym

Nej så hellere kaste os ud i endnu en omgang RENDYRKET IDIOTI, hvor bankerne tvinges til at låne ud til privates fortsatte forbrugsvanvid og usunde virksomheder, der alligevel ikke kan overleve i længen.

Bankpakke 1 og 2 virker, og de virker godt. Pengeinstitutterne har rent faktisk forøget det samlede realkredit- og bankudlån en smule.

Hvis ikke bankpakkerne derimod ikke var blevet indført, så ville resultatet være at bankerne var tvunget til at suspendere nyudlånet og trimme balancerne langt langt mere dramatisk end de gør nu.

Men måske staten skulle have tænkt på, at nettoeffekten ved bankerne nu i alt ender med at låne 68 mia. gennem bankpakke 2, som man kræver forrentet med 10% (kæmpe fortjeneste til staten) samtidig med man med den anden kræver 15 mia. i betaling for bankpakke 1 og yderligere 10 mia i kautionsforpligtelse, så tilfører man netto kun banksektoren 43 mia.

Sagt lige ud – det forslår som en skrædder i helvede.

Forbrugsfesten er gået forvidt, gældsætningen er kommet for højt op, og derfor er det både sundt og uungåeligt det der sker nu, hvor bankerne holder lidt mere igen med udlånet.

Helt ærligt Danske Banker har lån 550 mia. kr mere ud (i udlån) end de har fået ind (via indlån). Det betyder Danske Banker løbende skal refinansiere disse 550 mia. kr i udlandet, og den situation er grundlæggende ustabil.

DERFOR SKAL BANKERNES UDLÅN PÅ LANG SIGT BRINGES I BEDRE BALANCE MED INDLÅNET !

Punktum!