#140842
Anonym

Uden at have set regnskabet vil jeg vurdere, at andelsboligen virker dyr grundet den store boligafgift. Det må være en nyere andelsbolig pga. den store gæld. En god metode til at sammenligne de to boliger, er ved at beregne hvad andelsboligen ville koste som ejerbolig. Dette gør du ved at finde andelens gæld i forhold til den samlede gæld. Det kan du gøre ved at finde hvor mange procent af andelsforeningen du “hæfter” for. Det kan gøres ved at finde den oprindelige andelsværdi og dividere den med den samlede oprindelige andelsværdi. Herefter lægges andelsprisen oveni.

På den måde får du den samlede pris for boligen, og kan herefter finde ud af, om boligen overstiger prisen på den nævnte andelsbolig.

En anden ting – som man også skal have med i overvejelserne, er de fremtidige stigninger/fald på de to boligformer. Personligt tror jeg på et større fald i priserne på andelsboliger i de næste par. Det skyldes det store udbud og de total opskrevne andelsværdier. Vi har ikke set samme korrektion i markedet på andelsboliger, som vi har set på ejerboliger. Jeg tror, at denne reaktion kommer med forsinkelse på andelsboliger. Det er dog blot min mening – og dem er der jo heldigvis mange af 🙂