#134044
Anonym

Er blevet anbefalet af BRF til at vente et halvt år med at omlægge, da de regner med at renten falder yderligere, og det vil ikke koste os mere at ligge om til den tid, da et fast forrentet obligationslån altid indfries til kurs 100.

Hvis renten bliver ved med at falde er der stor sandsynlighed for at det bliver muligt at optage et fastforrentet 4% lån istedet.

Dertil skal også ligges at det koster en del at ligge om ca. 10.000 med det hele, og dette beløb skal trækkes fra besparelsen det første år, dvs vil sige at hvis besparelsen er 24.000 før skat, er den reelt kun 14.000 efter omkostninger med den rente der er nu.
Og der udover hvis man optager et F2 lån som de anbefaler for man ikke gavn af de rentefald der kommer.

Hvis renten stiger når lånet skal rentetilpasses kan man altid ligge om til et fast forrentet lån, dog skal man tage højde for at hvis renten løber i vejret på rentetilpasnings lånene på virker det også renten på de andre lån, og derfor kan man komme ud for at man kun kan optage et fast forrentet lån på feks 8% hvis renten på tilpasningen er 8,5%.

Så deres anbefaling er at vente og have is i maven, medmindre at man som nogen desværre vil eller er nødsaget til at få en besparelse på ydelsen her og nu, men det kan blive dyrere i den sidste ende…

Så hvorfor ligge om for at spare 25.000 hvis man om et halvt år måske kan spare det dobbelte.