Forside Fora Privatøkonomi gæld ad h til gæld ad h til

#133062
Anonym

Hejsa.

Der er sgu nogle ting her der bekymre mig en smule. Du skylder 250.000 og betaler i dag ca. 6.000 pr. md.
Det er 3.000 mere end du har råd til. Altså har du kun råd til at betale 3.000 pr. md.

Med en gennemsnitlig rente på 12 ( hvilket er meget lavt sat hvis det er små forbrugslån)koster det dig 30.000 pr. år alene i renter. Altså vil du kun nedskrive gælden med 6.000 pr år hvis indbetalingen var 3.000. Prøv engang at dividere det op i 250.000. (Jeg ved godt at rentedelen forminskes og afdraget stiget over tid, man gad ikke regne det nøjagtigt ud)

Som jeg ser det har du 2 muligheder. Drop nogle udgifter eller tjen nogle flere penge. Her er der ingen tvivl om at sidste mulighed er den nemmeste.

I din situation ville jeg være meget lidt kræsen med hvad jeg arbejdede med. En tur rundt med 100 aviser om morgenen ville pynte meget på indtægtssiden.

Lykkes det dig at skrabe flere penge sammen, bør ALT hvad du kan undvære ud over faste udgifter og et ekstremt sparsomt rådighedsbeløb går til afdrag på gælden.

Personligt ville jeg starte med at afdrage ekstra på det lån med den laveste restgæld. Så snart det er væk bruger du de ekstra penge du spare på afdraget på det lån der har den lavest restgæld. Derved får du relativt hurtigt flere likvider i mellem hænderne. Når du har afviklet 4 -5 stykker kan der måske endda blive til lidt ekstra lommepenge.

Skulle der være et lån hvor der afdraget er forholdsvis stort i forhold til restgælden bør du dog afvikle det først.

Held og lykke med projektet.