#131202
Henrik (2)

Du kan jo altid prøve at søge gældsanering selvom det ikke er nemt at opnå dette. hvis du får det så skal du betale et fast beløb hver måned i fem år hvorefter du er gældfri. Men det kommer helt an på hvor i landet du bor sammenholdt med hvordan dine aktiver og passiver er, samt hvordan din økonomiske fremtid ser ud i henhold til bolig, arbejde, indtægt osv osv.

Og til de andre indlæg, ja.. så kan man selvfølgelig spare på alt og leve sparsomt og så ellers få betalt af. Det er vi helt enige om.

Det er ikke altid ens egen skyld at man havner i stor gæld. Tag f.eks. min kæreste som havde en blomsterforretning, som lige løb rundt. Hun havde ikke haft den i så lang tid og havde derfor nogen gældsposter til banken for betalingen af butikken mv.

Der sker så det, at et supermarked åbner lige overfor hendes butik og efterfølgende åbner en hel afdeling med blomstersalg. supermarkeder har altså lidt andre indkøbspriser end en enkelt blomsterhandler (ligesom kvaliteten heller ikke er så god) Hun bliver så nød til at sælge butikken med stort tab inden en direkte konkurs “tager over” Hun skylder nu banken en helvedes masse penge, som hun afdrager med så meget som muligt. Men regnestykket viser at der vil gå 30-40år før hun er væk med den gæld. Hun vil prøve at undersøge om hun kan få gældssanering.

For at komme tilbage til indlægget, så er det jo relevant hvad du skylder og ikke mindst hvad du tjener og hvad du har af faste udgifter og had du kan afdrage.