#128800
Anonym

Hej.
Grunden til at FIH vil betale så høj rente, er at det er en billigere rente end den de kan låne til ude i markedet. dvs at hvis da kan lån ei markedet til 7 % vil de jo gerne låne penge af dig til 6,75%… Grunden til at andre ikke vil betale den rente er at de kan låne billigere i markedet. f.eks kan de måske låne til 6 % og vil derfor kun tilbyde dig 5,75 % hos dem.

Hvor meget bankerne kan låne for afgøres af det risikotillæg som långiver vil have. det vil sige hvor stor risiko de mener der er ved udlånet.
MEd de rentesatser det er nu, mener udlåner at der er større risiko ved at låne pengene til FIH end til f.eks Danske Bank, Nordea, Jyske Bank osv.

Det har imgen betydning at FIH er ejet af et Islandsk selskab. FIH er med i den pakke som garanterer dit indskud.
Med hensyn til rente på dit indlån. du vil få rente fra valør dagen ved indsættelse af pengene. skulle banken gå konkurs, vil du få renter til den dag konkursbegæringen træder i kraft. Det kan så være at der måske går et par måneder før du får dine penge igen, i de 2 måneder får du ikke tilskrevet renter.

Så gevinsten ved en halv % højere rente kan hurtigt forsvinde hvis du får 0% i rente i 2 måneder.

Personligt tror jeg ikke FIH går konkurs. Banken er meget attraktiv pga den lave pris, samt at de har 5.000 erhvervskunder. Et marked som flere banker gerne vil ind på.

Håber svaret kan hjælpe.