#107918
Toften

På grundlag af mine egne erfaringer vil jeg forslå Jer, at gennemgå/besigtide huset med kreditforeningsmanden (vurderingspersonen). Så kan I helt nøjagtig fortælle ham hvad I påtænker at istandsætte. Det vil også være en god idé, at opstille et budget over de udgifter som I forventer, at istandsættelsen kommer til at koste. Værdien af “eget arbejde” kan også belånes i kreditforeningen. Du skriver, at I vil istandsætte huset for 500.000 kr. (kostpriser på materialer m.m.), det kunne jo være at “værdien” af dette lå væsentligt højere.

Jeg tog selv kreditforeningslånet hjem i første hug, hvor der var tale om en forhåndsgodkendelse af værdien af istandsættelsen, som så skulle færdiggøres indenfor 2 år (mener det er endnu).

Vil foreslå, at I tager flere tilbud hjem fra kreditforeninger, har jeg selv haft gode erfaringer med dette. Dvs. jo højere vurdering af huset, jo mere kan der lånes i kreditforeningen. I mit tilfælde var der altså “forskel” og de var alle “sultne” for at stå for finansieringen.

En tidligere nu pesnioneret afdelingschef hos RD fortalte mig en gang under en privat sammenkomst, at han ville anbefale, at man ikke vælger en kreditforening, som har relationer til sin bank (som samarbejder), for der ved at indgå et man er “bundet”.

Held og lykke til Jer og god arbejdslyst når I kommer til istandsættelsen.