#126182
kallesoe

Til Krisser:

Tak for din kommentar.
Det er korrekt, at lånet er en boligsalgskredit.
Jeg har nu lidt svært ved at forstå, at banken ikke vil omlægge lånet, hvis de vurderer, at man ikke kan afdrage på det.
De ved jo, at pengene vil komme ved et salg – i mellemtiden tjener de gode penge på renter – der er jo ikke noget i vejen for at man laver det som et rentefrit lån, så der ikke behøver blive afdraget på det. Hvis de oven i købet kan få en sikkerhed med pant i boligen under 80%-grænsen så er risikoen nærmest lig 0 for banken.

Det kan godt være at banken har ret til at bede om at få lånet indfriet og dermed måske tvinge en tvangsauktion igennem, men jeg vil opfatte det som særdeles uetisk. Banken har accepteret, at man købte et hus inden det andet var solgt, og derfor har de også et etisk ansvar for at hjælpe indtil huset blev solgt. I sidste ende vil det i de fleste tilfælde også være en bedre forretning for banken. For det første tjener de gode renter, for det andet er der stor chance for at fastholde kunden i banken, når huset er solgt, hvilken naturligvis også vil medføre indtjening for banken.

Den bank, der ikke hjælper en kunde i en midlertidig vanskelig situation, vil miste kunden, så snart kundens økonomi er på ret fod igen.