#124722
Sorje

Tak for jeres meget hurtige tilbagemeldinger.

Til thsv: Lejligheden er finansieret med et 5%, 20 årigt realkreditlån med afdrag og er belånt med ca. 72% af den oprindelige købspris (som lå ca. 100.000 under den offentlige vurdering). Der er altså kun plads til begrænset belåning. Da vi imidlertid ikke kan få hele restfinansieringen hjem via en omlægning af realkreditlånet frygter jeg at det vil være dyrere i etableringsomkostninger at optage to forskellige lån end det vil være at låne hele restfinansieringen i et banklån.

Til BoSol: “Restfinancieren på huset kan ikke “skubbes” over på jeres lejlighed i virksomhedsbeskatningen, derfor som andre har foreslået optag alt det lån i kan i lejligheden og bruge pengene “som I lyster” vh Bo”

Så vidt jeg er blevet (uforpligtende) oplyst af en kyndig revisor kan jeg faktisk godt trække renteudgifter fra restfinansieringen i huset fra i virksomhedsordningen på den udlejede lejlighed – så længe den samlede belåning der trækkes fra ikke overstiger den oprindelige købspris (hvilket den ikke vil gøre her).

Vi regner i øvrigt med at beholde lejligheden i mindst 5 år (med mindre der sker noget uventet – i opadgående retning – med markedet inden da).

Hvis jeg har forstået anbefalingerne rigtigt, bør vi altså overveje:
-at gå efter variabel forrentning i forventning om faldende renter (og handle renten 1/2% ned)
– at klare restfinansieringen på en kassekredit
– at undersøge om vi kan udnytte friværdien i lejligheden ifm. restfinansieringen.

Alle kommentarer til ovenstående er fortsat meget velkomne.

Mvh. og endnu en gang tak for de hurtige tilbagemeldinger,

Sorje