Forside Fora Privatøkonomi arvet, hvad nu?? arvet, hvad nu??

#123934
Michael

Tillykke med arven omend den jo falder på et tragisk grundlag naturligvis.

For at svare på hvad I kan forvente: Regn med at Nordea vil sælge jer ét af deres egne investeringsprodukter. Tag endelig med til mødet med banken, men gå ind til det og forvent at møde en sælger – IKKE en rådgiver.

Umiddelbart ville jeg ihvertfald indfri begge billån. Det er en 100% sikker investering og giver det afkast I ellers ville betale i renter. Det samme kan gøres med restgælden i huset, som I ikke nævner størrelsen af. Resten af investeringen afhænger meget af jeres profil: Hvor risikovillige er I? Løbetiden på investeringen? Jeres alder og personlige forhold osv.

Jeg ville gøre nogenlunde sådan (kan ikke nødvendigvis overføres til jer direkte og står derfor for mig egen regning): Al gæld indfries som nævnt ovenfor. Dën resterende del ville jeg fordele med 25% i banken uden binding, 25% i banken med binding og 50% i aktier (som jeg selv handler direkte). De 50% kunne alternativt sættes i en investeringsforening, men personligt har jeg ikke megen fidus til dem da de ofte er meget dyre i administration og lige så ofte ikke giver mere end man selv kan handle hjem.

Men igen: regn 100% med at Nordea vil forsøge at få fingre i jeres penge i form af ét af deres investeringsprodukter (som jeg personligt ville holde mig langt væk fra)