#123706
Anonym

Nedenstående artikel fra 040708 fra jp.dk:

Tilliden til Fionia Bank, Roskilde Bank og Forstædernes Bank er svækket, og i løbet af det seneste år er bankernes markedsværdi faldet henholdsvis 57, 75 og 55 pct.

Fælles for de tre banker er, at nogle af deres største kunder har tabt store beløb på spekulative ejendomsforretninger.

Finanstilsynet er derfor i gang med en ekstraordinær gennemgang af 50 bankers engagementer i forhold til ejendomssektoren. Oplysningerne er indsamlet i maj og juni, og Finanstilsynets bankkontor arbejder på at vurdere, hvor solide de enkelte kundeforhold er.

»Vi har som et minimum bedt om en oversigt over bankernes 10 største engagementer på ejendomsmarkedet, fordi bankerne har haft en stor udlånsvækst på det område,« siger tilsynets kommunikationschef, Søren Møller Christensen.

Forstædernes Bank måtte i går sande, at storkunden Ejendomsselskabet Sandgården ikke nåede at nedbringe hele sit mellemværende med banken, før selskabet blev erklæret konkurs. På Sjælland fik Roskilde Bank en regulær lussing, da bankens storkunde Kenneth Schwartz Thomsen i sidste uge fik ransaget sine selskaber og blev sigtet for groft skattefusk.

Fionia Bank meddelte i juni, at man fik uventede tab på sine udlån på 130 mio. kr. Siden har flere storkunder fået yderligere problemer. Pantebrevshandleren René Müller har netop offentliggjort regnskab for et af sine datterselskaber, hvor revisoren sætter spørgsmålstegn ved selskabets overlevelsesevne og værdien af en pantebrevsportefølje, der er bogført til 257 mio. kr.

Fortsætter den kedelige tendens i Müllers øvrige regnskaber, risikerer Fionia Bank yderligere tab.

Ingen af de tre banker vil udtale sig om konkrete kundeforhold, men i Fionia Bank har vicedirektør Henrik Borup Jeppesen en generel kommentar.

»Vi har brugt ni måneder på at fokusere på de svagheder, som vi havde fået i bøgerne, og intet af det, der kommer frem nu, er ny information, der ikke er taget højde for i den fondsbørsmeddelelse, som vi sendte ud i juni, så jeg sover roligt om natten,« siger Borup Jeppesen.