#123404
Anonym

Inden du skriver under på noget som helst er det en god ide at få et pengeinstitut til at kigge på andelsboligforeningens regnskab. Mange andelsboliger er utrolig højt værdiansat. Der er således mange andelsboliger hvor den offentlige vurdering ofte er højere end valuar vurderingen og det kan betyde at man i værste fald kan sælge boligen med et tab.

Jeg syntes også det er en stor huslejestigning, men forbedringer koster penge. Få dit pengeinstitut til at lave en beregning der gør at du ved hvilket rådighedsbeløb du har til dig selv i måneden. På denne måde finder du ud af om du reelt set har råd til at bo i boligen – også med den nye husleje.

Valget af andelsboliglån – dvs. finansiering af beløbet er der et kæmpe lånemarked. Kan ikke læse om du har behov for dette. Men typisk udstedes et ejerpantebrev som du ejer og overdrager til banken. Andelsboliglånets rente er ofte forskellig fra pengeinstitut til pengeinstitut så forhør dig omkring. På denne måde finder du det billigste. Vær opmærksom på at især den korte rente er steget på det sidste. Renten pengeinstitutterne tilbyder varierer udfra hvor meget opsparing du har til formålet.

Håber du kan bruge mine råd til noget.