Forside Fora Bolig og realkredit Hvordan fungerer realkredit verdenen? Hvordan fungerer realkredit verdenen?

#121868
Anonym

10,5% er horibelt dyrt for et boliglån, men det hænger jo nok sammen med at boligen er belånt op til 120% af den vurderede markedsværdi. Mange betaler mindre for et forbrugslån!

Jeg stiller mig lidt uforstående overfor hvis ejendomsværdien skulle være faldet siden 2006.

Hvis vi tager udgangspunkt i priserne for parcelhuse i Billund Kommune, hvor Den Jyske Sparekasse har hovedsæde, så er prisen på parcel og rækkehuse steget fra 6.925 pr m2 i 06Q1 til 8.666 pr m2 i 08Q1, altså med 25% i det område. Med udgangspunkt i det kan jeg ikke forestille mig at landejendomme ligefrem er faldet i samme tidsperiode. Det tyder på at den første vurdering fra realkreditinstituttet har været helt ude i skoven, og I således har fået forkert rådgivning. Det er ansvarspådragende for realkreditinstituttet!

Jeg mener faktisk det er så galt, at I burde indhente noget statistik på priserne på landsbrugsejendomme i perioden, og såfremt at denne statistik viser at priserne er steget i perioden, så bør i simpelthen indbringe DJS for pengeinstitutankenævnet.

Hvis det generelle prisniveau er steget i perioden, og jeres landejendom er faldet, så må der gælde en af tre ting:
1. Jeres istandsættelse har direkte forringet salgsværdien.
2. Realkreditinstituttets første vurdering var forkert, og de burde have meddelt jer, inden i påbegyndte istandsættelsen, at ejendommen var mindre værd, end den var belånt for, og at I derfor ikke kunne forvente at få dækket istandsættelsen ind med realkreditlån efterfølgende.
3. Realkreditinstituttets anden vurdering, efter istandsættelsen er forkert.

Hvis prisniveauet på landejendomme omvendt er faldet i perioden, så har realkreditinstituttet ikke gjort noget forkert.