#119738
Anonym

Der kan være mange årsager til det fænomen I oplever:

1. Jeres eksisterende leverandører af finansydelser (banker og kreditselskaber) har allerede indhentet oplysninger fra RKI, som de gemmer i deres interne systemer optil 5 år efter sletningen. Det kan være disse selskaber har en politik med hverken at give nuværende eller tidligere RKI-registrerede kredit.

2. Når I går til et nyt pengeinstitut, så har de ikke disse oplysninger. Her er forklaringen nok snarere, at det ser ekstremt dårligt ud i “fundingmarkedet” i øjeblikket. Bankerne oplever nu meget stor kapitalknaphed, og derfor er de begyndt at grovsortere i kunderne, så man skummer fløden, og kun låner ud til de aller mest sikre kunder. Der hvor man skærer ned er nok først og fremmest lån uden fuld sikkerhed, dvs. kassekreditter og forbrugslån.

3. Endelig kan der også være den forklaring, at hvis I er lidt oppe i årene, fx +50, ingen aktiver har og har passiver for 200.000. I den situationen må banken ikke alene tage hensyn til jeres nuværende rådighedsbløb, men også se på at arbejdslivet lakker mod enden og det fremtidige rådighedsbeløb vil være mindre.