Forside Fora Privatøkonomi Boligkøb, skal, skal ikke.. Boligkøb, skal, skal ikke..

#119556
Michael

Nå nu er jeg en falsk profet?! Javel ja…

Det er muligt du ikke forstod hvad jeg mente Prier, så lad mig lige pinde det ud for dig. Ja, priserne kan være faldet 25% om 5 år. De kan også være faldet 50% eller de kan være steget 10%. Ved du med sikkerhed det ene eller andet? Hvad jeg prøver at sige er, at boligkøb ikke bare handler om kroner og øre, men primært om livskvalitet. Ja, bliv da bare siddende i en 2-værelses lejlighed resten af livet for det er jo det mest sikre ikke sandt? Hus, have og børn må så bare vige for sikkerheden i boligsituationen.

Der har altid og vil altid være en vis risiko forbundet med et boligkøb – især når man ser på det over en kort årrække, men har man planer om at blive boende i mindst 10 år er købet en næsten stensikker investering.

Så igen til spørgeren: Se på hvad det betyder noget nu. Er det en bedre boligstandard til familien og trygge rammer eller handler det om en hurtig gevinst eller risiko for tab på kort sigt?

Jeg vil heller ikke hverken fraråde eller anbefale boligkøb nu. Istedet vil jeg anbefale spørgeren at overveje grundigt hvad der betyder mest nu: Gode boligforhold eller 100% økonomisk tryghed de næste par år.