#118056
Anonym

Først og fremmest: Har du fortsat tillid til din bank? Hvis du vælger at hande de nye papirer med din nuværende bank der solgte dig de gamle så skal du i al fald slå i bordet og kræve ordentlig rådgivning. Og du går ikke før du har fået forklaret sandheden og hele sandheden sådan at du forstår den.

Dernæst – hvad er din tidshorisont og ønsker du at forudsætte faldende, stabil eller stigende renteniveau.

Snakker vi blot på kort sigt og vil have nogle helt almindelige papirer uden spræl, så er buddet nok ‘korte danske 2% realkredit’. Det kan være lidt ligegyldigt hvilke. Hvis de løber ud samtidig, så er de lige gode uanset om der står BRF eller Nyk. eller ??? på dem.

Fx

2% BRFkredit 321B.RTL 2009 varighed 0,96 kurs 98,45
2% BRFkredit 321B.RTL 2010 varighed 1,94 kurs ca 96,70

Hvis du vil lægge dig fast på renten i lidt længere tid, så er der bedre renter at hente.

Topskat? Så lad din arbejdsgiver indbetale hele din løn på en ratepension og lev i stedet af dine investeringsbeviser. Eller brug en af de andre ratepensionsmuligheder. Penge på en ratepension investeres ikke i 2%’ere, men det kan du spørge om i banken, nu hvor du nægter i fremtiden at følge råd du ikke forstår den fulde dybde af 100%.

PS: Jeg tordner lidt mod bankernes rådgivning i denne sag. Lad det være dig en træst: Der er intet unormalt i situationen. Det foregår hver dag. Og det er lidt af en kæphest for mig.