#117648
Anonym

Nej Bernado, jeg bliver sur over at du taler om noget du overhovedet ikke har forstand på samt din jyde-versus-københavner mentalitet.

Lad os lige få fakta på plads:
1. En overraskende stor del af den bedre del af Københavns boligmasse, særligt Østerbro, ejes i overraskende af Jyder.
2. Hovedparten af de små banker har “funding samarbejder”, herunder andelskasserne, hvilket giver dem næsten de samme stordriftsfordele som storbankerne.
3. Det de store banker eventuelt måtte tjene på “fundingfordele” giver de ikke videre til kunderne. De beholder pengene i form af bedre marginer end de små banker. Det er det dine penge går til!
4. Finanstilsynets statistik viser rent faktisk, at mens nogle små banker som Roskilde Bank, Amagerbanken mv. har meget høj indlånsunderskud, så er der en stor gruppe lokal banker, der faktisk udviser enddog meget højt indlånsoverskud. Et eksempel er Sparekassen Kronjylland, der kun udlåner 80% af det har “funding for” gennem egne indlån. En bank som denne berøres OVERHOVEDET IKKE af likviditetskrisen på interbankmarkedet.
5. Danske Bank har faktisk selv indlånsunderskud og er derfor betydelig mere eksponeret overfor kreditkrisen, end Sparekasssen Løkken, der selv inddække sit udlån.

Dette er bare eksempler der viser at din “stor versus lille”, “københavner versus jyde” dikotomi, er fuldstændig idiotisk!

Få nu for helvede fakta på plads, og stop så med din likviditetsskræmmekampagne Bernado. Du aner jo ikke hvad du taler om!