Forside Fora Privatøkonomi Studerende Studerende

#105902
Anonym

“Hvad koster det at flytte bank?”

Konti der frit kan hæves koster det ikke noget at flytte – ellers kan du jo bare hæve beløbet. Det er nok din tidligere børneopsparing og din visa/dankort-konto. Husk hvis du vælger ikke at ‘lukke’ din visa/dankort-konto, så skal du afbestille/aflevere dit visa/dankort inden der ryger nye 150 kr på.

Konti der er forbundet med særlig administration at flytte kan den gamle bank sagtens finde på at tage gebyr for at flytte. Der er ikke andet for end at spørge dem (på mail, så får du forhåbentligt en slags skriftligt svar når du nu har dårlig erfaring med mundtlige beskeder) Det drejer sig sikkert om din boligopsparing og din uddannelsesopsparing (hvad det så end er, for det man normalt kaldte en uddannelsesopsparing kunne ikke oprettes efter 1993.

Disse udgifter til den gamle bank bør du spørge om din nye bank vil betale (evt. kun delvis). Jeg tror at Skandiabenken vil sige nej, men prøve skal du. Mange banker med ringere vilkår har råd til at betale nogle af dine omkostninger for at få dig ‘ind i folden’.

Du skal næppe nogen steder betale et ‘startgebyr’ for at oprette indlånskonti (i din nye bank)