Kvinde tag hånd om din økonomi

Unge kvinder har sat sig i føresædet, når det kommer til deres økonomi. Det er en glædelig udvikling, som vi håber bliver ved. Her er et par gode råd til, hvad du selv kan gøre for at tage styring over din økonomi og fremtid.

I disse år ser vi en stigning i antallet af kvinder, der begynder at tage hånd om deres økonomi. Særligt yngre kvinder viser meget mere interesse for deres finansielle liv end tidligere generationer. Det er en positiv udvikling. Når der er styr på finanserne, åbner der sig en masse muligheder. Hvis du er blandt dem, der gerne vil have mere styr på økonomien, men synes det er lidt svært at finde ud af, hvor du skal starte, så får du et par gode råd her.

 

Find en bank der forstår dig

Din bank og rådgiver er til for at hjælpe dig med at få din dagligdag og dine drømme til at gå op i en højere enhed. Derfor er det vigtigt, at du har kemi med din rådgiver, og at I forstår hinanden. Hvis du ikke føler, at du er på bølgelængde med din nuværende bankrådgiver, så tøv ikke med at skifte bank eller rådgiver. Det er din økonomi, og det er dig, der skal tage styringen.

 

Undersøg markedet, så du ved, hvad du kan forvente

Det værste du kan gøre, er at tage det første og det bedste, du falder over. Hvis du vil skifte bank, tage et lån eller omlægge dit realkreditlån, så sørg for at få tilbud fra forskellige banker. Du kan enten selv kontakte bankerne, eller du kan bruge Mybankers skift-bank-service – så indhenter vi tilbud fra bankerne for dig. På den måde sparer du tid, du skal ikke forholde dig til forskellige systemer, og du behøver kun svare på spørgsmålene én gang

 

Få styr på begreberne 

Vi ved godt, at ord som realkreditlån, åop, bidragssatser, gældsfaktor, og aktiv og passiv investeringsstrategi kan virke som ord, der burde høre hjemme i fremmedordbogen. Men det er begreber, der bliver slynget rundt, hvis du skal købe bolig, investere i aktier eller snakke med en pensionsrådgiver. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvad det betyder.

 

Læg et budget

Et budget giver et godt overblik over dine indtægter og udgifter, men det kan være svært at holde budgettet, hvis du har alle dine penge stående på én konto. En løsning er at oprette flere konti. Fx en madkonto og opsparingskonto. Så kan du nemmere holde øje med, hvor dine penge forsvinder hen. Du kan også oprette en fælleskonto til fællesudgifter, hvis du bor sammen med en. På den måde har du stadig hånd i din egen økonomi.

Sådan lægger du et budget

 

Invester i aktier

Aktier er, historisk set, en god investering, og giver et bedre afkast, end hvis du lader pengene stå i banken. Men det er også en stor ting at kaste sig ud i at investere i aktier. Ingen siger dog, at du behøver at investere hele opsparingen. Start med en mindre portion penge, hvis det er mere overskueligt.

Læs vores gode råd til, hvordan du vælger den rigtige investeringsstrategi.

 

Køb en bolig

Hvis du kan få lov at låne penge til at investere i mursten, kan det være en rigtig god ide. Når du sælger huset eller lejligheden, er overskuddet skattefrit. Husk, at du skal kunne lægge 5-10 % af boligens pris kontant. Beløbet kommer an på, hvilket realkreditinstitut du låner pengene igennem.

Førstegangskøber? Her er en tjekliste til dit boligkøb.

Hvis du investerer i en andelsbolig, skal du huske at sætte dig grundigt ind i foreningens økonomi, vedtægterne, om du hæfter for mere end indskuddet, og om foreningen er valuarvurderet eller efter anskaffelsesværdien eller den offentlige vurdering.

Boligreguleringsloven rammer ikke alle andelsboliger ens.

 

Planlæg din fremtid

Selvom det kan være uoverskueligt at skulle se mange år ud i fremtiden, og allerede nu planlægge, hvilken økonomisk forfatning du vil være i, når du bliver gammel, så bliver det ikke nemmere med tiden. Derfor kan du lige så godt komme i gang, så du får sat en pensionsordning sammen, der sikrer din pensionisttilværelse.

 

Læs om Boligkøb

Bliv klogere på boligkøb

Realkreditlån - et overblik

Realkreditlån – et overblik

Få et kort overblik over, hvad det betyder, når bankrådgiveren snakker om obligationer, bidragssatser, fast- og variabel rente og flexlån.

Læs mere

Negativ rente - hvordan påvirker det min økonomi?

Negativ rente – hvordan påvirker det min økonomi?

Hvad er negativ rente, hvordan påvirker det din økonomi, og hvorfor er det godt, når du har et realkreditlån?

Læs mere

Sådan lægger du et budget, når du skal købe bolig

Sådan lægger du et budget, når du skal købe bolig

Et budget giver dig et overblik over dit rådighedsbeløb. Så er du bedre klædt på, når du skal snakke med banken om at låne til boligkøb.

Læs mere

Indhent tilbud på boliglån

Overvejer du at købe bolig? Indtast din økonomi og få tilbud fra banker.

Tryk her