Dette emne
Forsikring i banken - et krav ?

Forsikring i banken - et krav ?

01-12-2017 08:43
Spørge Jørgen
Hej med jer..

Jeg står i den situation at jeg er blevet pålagt en "Tab af erhversevne" forsikring i banken, til den nette sum af ca 1000,- om måneden.

Jeg skylder intet i banken, eller andre steder udover jeg har kreditforeningslån på huset (Totalkredit) på ca 1.000.000,-

Kan banken kræve at jeg skal have den forsikring, eller pålægger de mig den bare som en valgfri service uden at sige det?
01-12-2017 08:55
test
du har jo nok på et eller andet tidspunkt tegnet den forsikring ellers har nogen jo skrevet under på dine vegne. Banker kan kræve at du har andre produkter hos dem for at du kan opnå noget i deres kunde program f-eks-. eller at du tegner forsikringer som direkte eller indirekte sikre banken mod tab på dine lån.

Kan du uddybe hvad du helt præcist mener med pålagt og hvornår eller hvordan du mener du er blevet pålagt?
01-12-2017 09:30
Spørge Jørgen
Selvfølgelig har jeg skrevet under, da de fremlagde det for mig som om at jeg skulle..

Jeg har været kunde hos dem i 4 år, har en stabil/sund økonomi vel og mærke uden at jeg skylder banken en krone.

Kæresten og jeg er gået fra hinanden, derved har jeg overtaget hendes 50% af huset, derefter mener banken at jeg skal have denne forsikring for at sikre mig i fremtiden.

Selvom jeg har lønsikring, livs/ulykke flere steder mener de åbenbart ikke det er nok.
01-12-2017 11:21
test
i den situation mener jeg bestemt de kan kræve det ja.

Hvis du er uenig eller mere du er blevet dårligt behandlet kan du klage til den klage ansvarlige i banken men jeg er ikke sikker på hvad det er du vil klage over.

Banken er gået med til at ændre vilkårende på dit lån. Da du nu alene efter uden din tidligere samlever er bankens sikkerhed blevet dårligere. Du må også erkende at din privat økonomi med kun en indtægt er svagere ind før. Derfor har banken krævet at du forsikre det bedre mod tab af indtægt (erhvervsevne) .

Du kunne jo så ha førsøgt at forhandle det da de krævede det, nu er det nok ekstra vanskeligt.
01-12-2017 19:44
Michael
Hvorfor i alverden kontaktede du ikke en anden bank eller kreditforening? 12.000 kr årligt for en erhvervsevneforsikring skriger da til himlen
02-12-2017 03:54
Spørge Jørgen
Hej Michael.

Det er skam allerede gjort ;)

Jeg takker for svarene..
03-12-2017 07:58
test
Man bør altid søger bedre vilkår. At hæfte for en bolig gæld en person kan være vanskeligt at få lov til. Og husk nu omkostningerne ved det hele. En tab af erhversevne dækning er ikke ufornuftig, om 1000kr er måned er dyrt afhænger betingelserne. Det vil typisk være billigere at tegne i forbindelse med ens pensions ordning .

En mulighed du ikke må overse er at tage en fornyet dialog med din nuværende bank. Der er dyrt at skifte dit lån ud.