Dette emne
Økonomi coaching for private

Økonomi coaching for private

24-04-2017 12:22
Privat_bruger
Hej

Jeg søger en coach der kan hjælpe mig med at rydde op i mit økonomiske verdensbillede, er der nogen herinde der har erfaring med en coach der kan hjælpe med ændre ens tankemønster omkring pengen? Gerne i Midt-, Øst- eller Nordjylland.
24-04-2017 12:48
test
nogen mennesker kan ikke holde penge. De brænder så at sige hul i lommen på dem. Om man kan lære det? jeg tror det ikke
24-04-2017 21:07
peter holm larsen
Hej test,

Hvorfor kan man lære at sy, cykle, læse, gå på hænder, synge, klatre, læse, male, regne mv. - og som det eneste næsten i verden ikke kunne lære at holde på pengene.

Naturligvis kan man også lære det - der er meget få ting man ikke kan lære i denne verden. Så tænk positivt og ikke begrænsende!
25-04-2017 08:16
Privat_bruger
Tak Peter, det er også min holdning......jeg har viljen og tror på det ;)
25-04-2017 22:13
test
Kan man lære en alkoholiker at nyde spiritus med måde? Nej men når man erkender at man er alkoholiker er der håb.
26-04-2017 22:51
peter holm larsen
Det ændre jo ikke ved at din holdning om at hvis man ikke kan holde på pengene, så kan man ikke lære det, ikke er i overensstemmelse med realiteterne.
27-04-2017 15:06
test
påstand om at alt kan lære er modbevist. Nogen ting kan nogen mennesker ikke lære.

jeg udtaler mig om min erfaring og det er at nogen mennesker aldrig lære at holde på pengene.

Du er så velkommen til at være uenig med min erfaring, men jeg kender som sagt flere der har taget konsekvensen og f.eks. ikke har kredit på deres kort da de bare misbruger den til at stifte gæld.

De har så at sige erkendt at de er misbrugere.

men nej jeg kender ingen måder at ændre de menneskers tanke mønster på. Da jeg er i familie med to sådanne personer ville jeg da ønske at der var. Min konklusion efter 40 år er at de aldrig lære det og aldrig kommer til at låne penge ved mig. Den ene har været i behandling men behandlingen mål og resultat var en erkendelse af misbrugt. Som sagt en alkoholiker kan ikke lære at få et normalt forhold til alkohol. Det er et liv på afholdenhed eller et liv på flasken.
27-04-2017 15:13
Michael
Hvis man har problemer med at styre pengene er der nogle simple metoder man kan anvende:

1) Drop Dankort/Visa (få et hævekort i stedet)
2) Hæv rådighedsbeløbet én gang om måneden og fordel dem i 4 konvolutter - én til hver uge
3) Lav et budget. Simpel foranstaltning der giver et godt overblik

Hvorfor man ønsker at bruge tusindvis af kroner man ikke har på en coach er mig uforståeligt. Vedkommende kan jo alligevel ikke mandsopdække "klienten".
28-04-2017 09:01
Privat_bruger
Hej Michael, tak for input.

Jeg kender godt den mulighed og måske skal jeg starte der, men det løser ikke det psykologiske aspekt i dette og det er det jeg vil af med, jeg ønsker at få kontrol over situationen, at slippe de uhensigtsmæssig tankemønstre jeg har omkring økonomi, det er svært for mig gennemskue disse og derfor er det svært at bryde mit mønster, jeg håber en coach kan hjælpe mig med dette, for mig er økonomi stærkt forbundet med følelser og jeg ønsker på ingen måde mandsopdækning. :)
Ved også godt at det for mange er som at klø sig......det er madlavning og børneopdragelse blandt andet også for mig. Jeg mangler bare at få styr på økonomien, så er den der og det skal nok komme....hvor der er vilje er der vej.
28-04-2017 09:37
28-04-2017 10:12
Privat_bruger
Tak, men det er ikke en købemani jeg slås med (selvom det måske lyder mærkeligt) men det er ikke der den ligger :)
28-04-2017 12:30
test
"Behandler på Majorgården Magnus Larusson mener, det er problematisk, at lidelsen ikke er anerkendt i Danmark, fordi pengemisbrugere bliver ladt i stikken.

Der er et hav af undersøgelser fra en række vestlige lande, der sidestiller lidelsen med andre misbrug som alkoholisme."

politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/art4997780/Pe...-i-stikken

så peter er jeg realist eller bare negativ?

til TS det kunne være en start at erkende at du har et problem som ikke bare sådan forsvinder af sig selv med et snup tag.

Michaels forslag er vejen frem og jeg kunne ikke ha skrevet det bedre selv. Du er slet og ret nød til at holde op med at ha "øl" i huset.

Eller hvis du spiser for meget slik så hold op med at køb det . Misbrug er misbrug.
28-04-2017 13:05
Privat_bruger
Ja måske for nogen, men det er ikke der jeg er......jeg betaler alle mine regninger til tiden.
28-04-2017 13:40
Michael
Skulle vi ikke prøve at afholde os fra at diagnosticere folk herinde?

Trådstarter: Tal med din familie eller andre i din nærhed. De må kunne vejlede dig til hvor du får den bedste hjælp.
28-04-2017 14:22
Privat_bruger
Jo, den går ikke :)
Jeg har været hos familie og venner, men uanset hvad man tumler med, er det ofte svært for andre forstå når man ikke selv er i det.
Jeg leder videre et andet sted. men tak for input, det skulle jo prøves her i dette forum.
28-04-2017 19:58
peter holm larsen
Hej Test,

Du videreforkolker ofte må det der skrives på en måde der ikke er grundlag for. Jeg skrev at man naturligvis kan lære at holde på pengene. Jeg skrev IKKE at alle kan lære det. Men kan lære at gå på hænder - med skrev IKKE at alle kan lære det.

Så din "påstand om at alt kan lære er modbevist" er jo ikke en falsifikation af min påstand. Og så forsætter nu -" nogle ting kan nogle mennesker ikke lære" - jeg er da så enig i dig man kan være der - det var blot ikke det der var min påstand.
07-09-2017 11:23
Bohlsen
Det er et stykke tid siden du har skrevet indlægget, og måske er det ikke længere aktuelt .. men hvis det er, vil jeg reklamere for, at jeg tilrettelægger et radioprogram, som skal handle om gæld, og hvor der bliver givet gode råd fra kompetenten eksperter. Måske kan de også rådgive dig. Du må meget gerne kontakte mig på 28547215.