Dette emne
Vurdering af hus

Vurdering af hus

03-05-2018 14:00
Hb90
Hej med jer,

Vi har i sidste uge fået vurderet vores hus, med henblik på at låne 150.000,-i friværdien.

Vi har på nuværende tidspunkt et lån på 1.600.000,- i realkreditlån. Vi købte vores hus for 5 år siden for 1.850.000,-.
Vi var selv overbeviste om at husets vurdering ville være noget højere end hvad vi købte det for i sin tid, da vi har lavet flere forbedringer, og salgspriserne i området generelt er stigende. Herudover er der lige sat et lignende træhus til salg i samme by til 2,3 mio. Dette hus er dog 7 år yngre end vores, men tilgengæld 50 m2 mindre. Vi forventede altså derfor minimum en vurdering på 2 mio.

Men vurderingen løs altså på 1.875.000,- og derfor får vi at vide fra vores bankrådgiver at det ikke er muligt for os at låne i friværdi, men at vi i stedet for kan låne de 150.000,- som alm. Banklån.

Vi er bestemt ikke enige i vurderingen af huset, af flere forskellige årsager, som nævnt ovenfor.

Kan man bede sin bank om en ny vurdering af vores hus? Evt. Med en ejendomsmægler der ikke er fra samme by? Eller hvad gør man i denne situation?
Vores bank er forresten nordea, hvis det har relevans og det var DanBolig der vurderede huset.

På forhånd tak for hjælp
03-05-2018 15:15
Michael
Det giver ikke megen mening at bede samme bank om en ny vurdering når du lige har fået én. Bankerne vurderer altid mere konservativt (altså lavere) i disse situationer for at være på den sikre side.

Du kan gå til en anden kreditforening og bede om en vurdering og et tillægslån, men i sidste ende er det altid udlåner der bestemmer hvad de synes ejendommen er værd og at du ikke er enig er sådan set irrelevant.

Hvad andre huse sættes til salg for er underordnet. En udbudspris er ikke det samme som husets endelige salgspris.

I øvrigt overvurderer langt de fleste mennesker værdien af deres ejendom ligesom de også har tendens til med deres biler.

Men altså: Gå til anden kreditforening og spørg dem. Det er det eneste du kan gøre.
03-05-2018 20:26
peter holm larsen
Jeg er helt enig - og ligeledes usandsynligt at kreditforeningen vil stille med en ny vurdering. Men bed om en vurdering fra et andet institut. Realkredit og særligt Nordea tilbyder lige nu næsten gratis omlægning hvis man flytter til dem.

Og tænk måske taktisk og omlys den nye vurderingsmand hvad de andre har vurderet huset til - og læg måske lidt til :-) ... er jo ingen videnskab.
04-05-2018 10:15
test
"vores bank er forresten nordea" så det er et super tip Perter :-)
04-05-2018 14:35
Anne B. Kristensen
Bankerne er generelt meget forsigtige med deres vurderinger. Hvad skal dette lån i friværdien gå til? Grunden til de ofte er forsigtige er nemlig at hvis folk får en for høj vurdering, vil nogle gå ud og låne i denne friværdi til forbrug.

I kan vælge at spørge en anden bank med et andet realkredit instititut om de vil vurdere - I skal dog være villig til at skifte bank så.

Derudover er vurderingerne ofte 5-15% lavere end en reel salgspris.