Store besparelser på lån ved at skifte bank

Store besparelser på lån ved at skifte bank
I forlængelse af vores tidligere artikel “Betaler du for bankernes voksende indtjening?” har vi undersøgt, hvor i rentemarkedet vores brugere er placeret på de tre største udlånsprodukter.
Mybanker-brugerne er generelt udmærkede til at forhandle i banken.
Når vores brugere benytter vores Skift bank tjeneste, indtaster de deres nuværende rentevilkår, og vi kan konkludere, at de ligger væsentligt tættere på det laveste niveau end højeste rente niveau i markedet. Trods det er der stadig store besparelser at hente ved at anvende Skift bank tjenesten.
Boliglån og andelsboliglån fylder godt i mange brugeres privatøkonomi. Her kan der skæres en god luns af renten, som virkelig kan mærkes i budgettet.
Baseret på data fra marts 2015 kan vi se, at brugernes rente på et andelslån i gennemsnit er 5,78 procent, mens de samme brugere via Skift bank tjenesten tilbydes i gennemsnit 3,72 procent, altså en 2,06 procent point lavere rente. Dermed kommer brugerne meget tæt på de absolut bedst opnåelige andelsboligrenter i markedet, som i dag kun tilbydes en begrænset del af bankkunderne.

Bygger på egen økonomisk situation

Skift bank tjenesten bygger på brugerens egen indtastning af data via Mybanker, hvorefter en række danske banker kan afgive tilbud på overtagelse af engagementet. Data er derfor forankret i hver enkelt kundes økonomiske situation, der kan være både god og mindre god. Det koster ikke noget for brugeren at anvende tjenesten.
– Vores erfaring er, at nogle brugere anvender Skift bank tjenesten til faktisk at flytte deres lån, mens andre går tilbage til egen bank og forhandler sig frem til en forbedret rentesats, siger Ulrik Marschall.
– I begge tilfælde opnår brugeren en forbedret økonomi. Det er omkostnings- og risikofrit at skaffe sig bedre muligheder, så det er blot at komme i gang, hvis man ikke har de bedste vilkår i ens eksisterende bank, tilføjer han.
Tallene viser samtidig, at brugerne kan forhandle sig frem til en 2,09 procent point lavere rente på et boliglån og en 1,00 procent point lavere rente på billån. På disse lån er brugeren noget længere fra de absolut lavest opnåelige renter i markedet, men besparelserne er til at tage og føle på.
– Det kan være vanskeligt for brugerne at forhandle renter og omkostninger i banken, fordi forholdet til banken også er bygget på andre forhold. Derfor er det vigtigt for os, at brugerne har fået et meget stærkt værktøj i hænderne til at skaffe sig bedre vilkår, siger Ulrik Marschall.
For at visualisere rentebesparelsen har vi udarbejdet et grafisk overblik, således du kan få en fornemmelse for rentespændet på det danske marked samt hvor andre danskere er placeret. På graferne kan det tydeligt ses, at Skift bank tjenesten hjælper vores brugere tæt på absolut laveste rentesats. Du kan prøve det selv her.

Har du den bedste bank?

Gør som 300.000+ danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Få gratis tilbud her