Stigende renter øger interessen for bankskifte

Nye tal fra Mybanker viser en årlig stigning på over 60 % i antal af henvendelser fra personer, der ønsker at skifte bank via Mybanker. De tal er baseret på de første 14 dage af august og er ifølge Mybankers administrerende direktør Johan Malmsten en usædvanlig udvikling.

”Vi har set en ret kraftig vækst i starten af august. Det er ikke usædvanligt, at vi begynder at få flere brugere her efter ferieperioden, men det her tempo er væsentligt højere end normalt. Hvis vi kun kigger på den seneste uge, er det en vækstrate på over 100 %.”

Udviklingen kan læses som et klart resultat af de seneste rentestigninger. Sidste gang vi så helt samme tendens var da bankerne indførte negative renter på indlån tilbage i 2019.

”I slutningen af 2019 og i 2020 oplevede vi også en meget høj interesse for at skifte bank på baggrund af de negative indlånsrenter. Folk har en tendens til at reagere mere voldsomt på udsigten til et tab i form af en ny omkostning end muligheden for gevinst i form af en besparelse. Det er det helt samme, vi ser nu. Det kan vi både høre på vores samtaler med kunderne, men vi kan også se i vores data på nye brugere, at de rentesatser kunderne har i nuværende pengeinstitutter er steget sammenlignet med, hvad vi så for blot en måned siden”, fortæller Johan Malmsten.

 

Forventning om fortsat stigende interesse

Selvom Den Europæiske Centralbank allerede satte renten op den 21. juli, har Mybanker først i august set, at kunderne reagerer. Denne ”forsinkelse”, skyldes nok dels, at bankerne har skullet bruge lidt tid på officielt at kommunikere prisstigninger til deres kunder, og dels at folk først er ved at vende tilbage fra ferie nu. 

”Der er formentligt flere, der kan forvente dårlige nyheder i deres E-Boks snart, og hvis vi kigger en smule fremad, er forventningen i markedet, at Centralbanken kommer til at sætte renten yderligere 1,5 – 2,0 procentpoint op det næste års tid”, fortæller Johan Malmsten. 

 

Er din rente sat op?

Selvom Mybanker netop nu oplever en stigende interesse for bankskifte, er deres anbefalinger til, hvordan du skal opføre dig som forbruger uændret. 

”Uanset om din rente er gået op, ned, eller ikke har ændret sig, vil vores anbefaling altid være den samme. Undersøg dine muligheder jævnligt og indhent tilbud fra flere banker, så du både kan sammenligne priser, service og andre værditilbud, som de forskellige banker har. Du kan gratis indhente tilbud med Mybanker, eller selv tage kontakt til forskellige banker. Det vigtigste er bare, at du forholder dig til dine lån og din bank – Markedet ændrer sig hele tiden, så mange mennesker, der ikke undersøger deres muligheder, går glip af gode tilbud”, afslutter Johan Malmsten.

 

For yderligere information kontakt:

Adm. direktør

Johan Malmsten

+45 50 68 50 68

 

Strategichef

Jesper Ring Jakobsen

+45 93 98 00 05

 

Har du den bedste bank til dine behov?

Gør som mange andre danskere. Indhent tilbud fra banker og se om du kan opnå besparelser eller mere fordelagtige vilkår på dit bankengagement.

Skift bank i dag