Leder du efter et lån til indskud?

Leder du efter et lån til indskud

Danskere, der står overfor at skulle flytte i en leje-lejlighed og skal låne penge til at betale for indskuddet, skal være opmærksomme på, at lånet generelt vil være dyrere end andre lån til bolig, da der ikke kan stilles sikkerhed for lånet på samme måde, som der kan ved andelsboliglån eller boliglån.

Låneudbyderne har forskellige priser og krav og der kan der være stor forskel på, hvad der opkræves i renter og gebyrer. Derfor kan det godt betale sig at afsøge markedet for den type privatlån, inden man vælger låneudbyder.

 

Lån til indskud – det skal du være opmærksom på

  • Undersøg markedet. Der findes forskellige låneudbydere. Det er ikke kun banker, der tilbyder privatlån. Udvælg de låneudbydere, der tilbyder den laveste rente og ÅOP. Du kan sammenligne priser her.
  • Udvælg låneudbydere, der er villige til at låne dig hele beløbet. Hvis du skal låne flere steder, skal du betale for oprettelse og administration flere steder, hvilket gør lånet dyrere.
  • Indhent tilbud fra de udvalgte låneudbydere
  • Hold øje med etableringsomkostningerne. Høje etableringsomkostninger giver en høj ÅOP, da privatlån ofte har kortere løbetid og dermed færre år at fordele omkostningerne ud på i forhold til andre boliglån.
  • Lånets løbetid bestemmer den månedlige ydelse. Jo længere lånet løber, jo lavere bliver den månedlige ydelse. Til gengæld bliver det samlede beløb, som man betaler tilbage, højere jo længere løbetid man vælger.