Leder du efter et lån til indskud

Leder du efter et lån til indskud?

Har du fået tilbudt en lejlighed, og skal du bruge et lån til indskud? Så er der her nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på.

Skrevet af Ulrik Marschall

Opdateret 16. juli 2019

 

Danskere, der står overfor at skulle flytte i en leje-lejlighed og skal låne penge til at betale for indskuddet, skal være opmærksomme på, at lånet generelt vil være dyrere end andre lån til bolig, da der ikke kan stilles sikkerhed for lånet på samme måde, som der kan ved lån til andelsbolig eller ejerbolig.

Låneudbyderne har forskellige priser og krav og der kan der være stor forskel på, hvad der opkræves i renter og gebyrer. Derfor kan det godt betale sig at afsøge markedet for den type privatlån, inden man vælger låneudbyder.

 

Lån til indskud – det skal du være opmærksom på

  • Undersøg markedet. Der findes forskellige låneudbydere. Det er ikke kun banker, der tilbyder privatlån. Udvælg de låneudbydere, der tilbyder den laveste rente og ÅOP. Du kan sammenligne priser her.
  • Udvælg låneudbydere, der er villige til at låne dig hele beløbet. Hvis du skal låne flere steder, skal du betale for oprettelse og administration flere steder, hvilket gør lånet dyrere.
  • Indhent tilbud fra de udvalgte låneudbydere
  • Hold øje med etableringsomkostningerne. Høje etableringsomkostninger giver en høj ÅOP, da privatlån ofte har kortere løbetid og dermed færre år at fordele omkostningerne ud på i forhold til andre boliglån.
  • Lånets løbetid bestemmer den månedlige ydelse. Jo længere lånet løber, jo lavere bliver den månedlige ydelse. Til gengæld bliver det samlede beløb, som man betaler tilbage, højere jo længere løbetid man vælger.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi. Nyhedsbrevet kan afmeldes til enhver tid.

 

Sammenlign lån til forbrug

Der er ingen grund til at betale for meget for forbrugslån. Sammenlign altid før du låner.

Tjek priser på forbrugslån her – gratis

Om forfatteren Ulrik Marschall

Ulrik er kommunikationschef i Mybanker. Forsøger dagligt at gøre komplicerede emner indenfor privatøkonomi lettere at forstå.

Hvad koster det at låne 200.000 kroner?

Læs artiklen
Betaler du for meget for dit forbrugslån 28. november 2018 Betaler du for meget for dit forbrugslån? Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån 16. maj 2018 Overvej dette: Forbrugslån i stedet for boliglån Samlelån og andre lån – få styr på lånetyperne 30. april 2018 Samlelån og andre lån – få styr på lånetyperne